Van polisi geçen haftanın suç bilançosunu açıkladı

Van'da polis ekiplerinin 18 - 24 Ekim tarihleri arasında, bir hafta boyunca yaptığı çalışmaların neticesi açıklandı.

Van polisi geçen haftanın suç bilançosunu açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

141 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 - 24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 141 kilo 529 gram eroin, 17 kilo 132 gram metamfetamin, 25 gram afyon sakızı ve 15 adet sentetik ecza ele geçirdi. Elde edilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak 17 şüpheli şahıs hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek' suçundan yasal işlem yapıldı.

20 İNSAN KAÇAKÇISI YAKALANDI

Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, 18-24 Ekim tarihleri arasında 8 planlı veya ani operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda biri yabancı uyruklu 20 insan kaçakçısı hakkında adli işlem başlatılırken, bu şahısların 4'ü tutuklandı. Suçta kullanılan araç, ev ve otel sahipleri ile tespit edilen isnan kaçakçılarına gerekli adli işlemle birlikte toplam 272 bin 264 TL idari para cezası uygulanırken ve 4 araca da el konuldu.

GÜMRÜK KAÇAĞI MALLAR PİYASAYA SÜRÜLMEDEN ELE GEÇİRİLDİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 - 24 Ekim tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, gümrük kaçağı olduğu tespit edilen 95 adet cep telefonu, 21 adet cep telefonu aksesuarı, 10 kilo 300 gram farklı marka ve miktarda çay, 91 adet cinsel içerikli ürün, birer gramlık paketler halinde olmak üzere toplamda 110 paket safran, 460 paket farklı markalarda sigara ve bin 800 adet doldurulmuş makaron ele geçirdi. Bu yakalamalara ilişkin 12 şüpheli şahısla ilgili yasal işlem başlatıldı. 

 21 ŞAHIS YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 18-24 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, toplam 41 yıl hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranması olan 21 şahsı yakaladı. Yakalanan 7 şahıs adli makamlarca tutuklandı. Yürütülen çalışmalar sonucunda hırsızlık suçu olduğu tespit edilen 3 adet üç tekerlekli bisiklet ve 1 adet bisiklet ele geçirildi. Bu yakalamalara ilişkin 15 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapıldı, 4 şahıs adli makamlarca tutuklandı. Ele geçen malzemeler sahiplerine teslim edildi.

        

Bakmadan Geçme