Van'ın yemekleri'Gastronomi Festivali' nde tanıtıldı

Van'da yöresel yemek ve ürünlerin tanıtıldığı 'Van Gastronomi Festivali' başladı.

Van'ın yemekleri'Gastronomi Festivali' nde tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Doğu Kalkınma Ajansı (DAKA), Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından  Van Müzesi bahçesinde düzenlenen festival kapsamında Kale Atatürk Kültür Parkı'nda kortej yürüyüşü düzenlendi. Müze bahçesinde kurulan ocaklarda pişirilen yöresel yemekler 'Keledoş, Helise, ayran aşı, Van Sengeseri, yumurtalı Siyabo, un helvası', Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra Yunanistan, Tunus, Lübnan, İran ve Kırgızistan'dan gelen aşçı ve gastronomi meraklılarına ikram edildi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yaptığı açıklamada, uluslararası festivalle kentin kültür ve turizmine katkı sağladıklarını söyledi.

Festivale 5 ülkeden aşçı ve gastronomi yazarlarının katıldığını anlatan Balcı, "Güzel bir etkinlik oluyor. Bu etkinliği çok önemsiyoruz. Vanlılar misafir etmez, ağırlar. Ağırlamak, kalpten geliyor. Dolayısıyla Van halkı gelen misafirleri soylu kültürleriyle ağırlıyor. Herkesi bu güzel etkinliğe katılmaya davet ediyorum." dedi.

Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ali Geyik 'de kentte ilk kez düzenlenen festivalin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Türkiye'nin ünlü aşçılarının da festivale katıldığını belirten Geyik, "Van'ın gastronomide kalkınması için ilk adımı attık. Bundan sonra her yıl daha büyük festivaller düzenleyeceğiz. Yemeklerin hepsi tamamen yöresel. Gelenler farklı lezzetler tatma fırsatı buldu. Üç gün devam edecek festival şimdiden büyük ilgi görüyor." diye konuştu.

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Nurullah Kaplan da Van'ın zengin mutfağını tanıtma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Bakmadan Geçme