Van Gölü'nün geleceğini rüzgar enerji santralleri kurtaracak

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü Havzası'nın geleceği için rüzgar elektrik santrallerinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Van Gölü'nün geleceğini rüzgar enerji santralleri kurtaracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, küresel iklim felaketinden nasibini alan Van Gölü Havzası’nın geleceği için yetkilileri RES yatırımı yapmaya çağırdı.

RES’lerin yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının başında geldiğini vurgulayan Özel, RES’lerin havzaya sunacağı katkıları şöyle özetledi:

“RES’ler kirlilik içermeyen doğa dostu rüzgar enerjisi, neredeyse hiç karbondioksit üretmeden elektrik üretebilir. Rüzgar enerjisi üretimi, geçici fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır. Kirletici olmayan enerji kaynağı olan rüzgar enerjisi iklim değişikliğinin önüne geçer. Fosil yakıtlara bağımlılığı azaltıyor. Küresel iklim değişikliklerine etkisi olmadığı için temiz enerjidir.” 

“YATIRIMLARIN SAYISI ARTIRILMALI”

Türkiye'nin en yüksek rakımdaki RES'inin Van Gevaş'ta bulunduğunu hatırlatan Özel, yaklaşık 50 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayan ve bölgede istihdam olanağı sağlayan RES yatırımlarının sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme