Van Gölü 'yüzen otel' projesi farklı bir deneyim yaşatacak

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından yürütülen 'Yüzen Otel' projesi için Van Gölü'ne indirilen feribotta hazırlıklar sürüyor.

Van Gölü 'yüzen otel' projesi farklı bir deneyim yaşatacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de birkaç örneği olan fakat bölgede tek olan ‘Yüzen Otel’ projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazanmıştı. ‘Edremit'te Turizm Odaklı İstihdam Projesi’ kapsamında alınan bu destekle yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan atıl durumdaki “Refet Ünal” isimli 4 katlı bir feribotta 5 yıldızlı yüzen otel çalışması yapılıyor. Tadilat ve dönüşüm çalışmaları süren feribotun önümüzdeki sezona kadar tamamlanması planlanıyor. 

"OTELİMİZ 2022 YAZ SONUNDA HİZMETE AÇILACAK"

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ‘Yüzen Otel’ çalışmasının öncelikle geminin tahsisiyle başladığını belirterek, “Özellikle feribotun söküm kısmı epey bir vakit aldı. Projelendirme aşaması bitince uygulamaya hemen geçildi. Uygulamada da şu anda Tatvan’daki tersanede söküm bitti, içindeki iskelet kısmı yapılıyor. Projenin 2021 yılının sonuna kadar kaba çalışmasını bitirip, 2022 yılında iç dizaynı, mobilya ve diğer kısmının imalatına başlayacağız. Hedefimiz 2022 yılında yaz sonunda gemimizi Edremit kıyılarına çekip halkımıza hizmet vermek olacak.” dedi. 

“5 YILDIZLI OTELDE OLMASI GEREKEN TÜM UNSURLAR BULUNACAK”

Yüzen otele dönüştürülen feribotun 5 yıldızlı bir otelin tüm unsurlarını bünyesinde barındıracağını ifade eden Say, “Otelimizde halihazırda 30 butik oda bulunmaktadır. Otel ayrıca bin 500 metrekarelik çok amaçlı salon, teras ve kafeleriyle 5 yıldızlı otelde olması gereken tüm unsurlar olacak. Zaman zaman açığa çekip Akdamar Adası gibi Van'ın belirli bölgelerinde organizasyon ve tanıtım amaçlı kullanılabilecek. Van Gölü'nde ilimizin ve ilçemizin tanıtımı anlamında dikkat çekici bir argüman olsun istedik. Özellikle uluslararası anlamda almış olduğumuz olumlu tepkiler var.” diye konuştu.

            

Bakmadan Geçme