Van Gölü temizleniyor

Van Gölü'nde 6 ayda yaklaşık 25 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldığı bildirildi.

Van Gölü temizleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Van Gölü'nde 3 etap şeklinde yapılacak temizlik çalışmalarında 2 milyon 780 bin metreküp dip çamurunun temizleneceği belirtildi. Açıklamada, belediyenin temiz ve daha yeşil bir Van için 2021 yılında çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüğü vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'nca çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, toplumun her kesimine ulaşıldığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Katı Atık Entegre Tesisi ve Van Gölü'ndeki dip çamuru temizleme çalışmasının vatandaştan büyük takdir topladığı aktarılan açıklamada, günde ortalama bin ton çöpün getirildiği tesiste teknolojik makinelerle ayrıştırılan çöplerden elde edilen biyogaz, elektrik enerjisinin yanı sıra ayrıca görüntü kirliliğinin önlenmesi ve çevreye yayılan kötü kokunun da giderilmesinin sağlandığı belirtildi.

Van-Özalp kara yolunda bulunan katı atık entegre tesissinin 2. etabının tam kapasiteyle faaliyete girmesiyle yaklaşık 35 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ekolojiye büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerinde çöp sorununu bitirdi. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü’nü kirlilikten kurtarmak için dip çamuru temizleme çalışmalarını başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının koordinasyonunda yaklaşık 6 aydır gölde titizlikle sürdürülen temizlik çalışmasında bugüne kadar yaklaşık 25 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldı. 3 etap olarak yapılacak olan temizlik çalışmalarında göl dibinden toplam 2 milyon 780 bin metreküp dip çamuru temizlenecek. Tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermesinin önüne geçmek için çalışan Büyükşehir Belediyesi, sağlık kuruluşlarından topladığı atıkları Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde bertaraf ediyor. Ayda ortalama 120 ton tıbbi atık bertaraf edilen tesis, Büyükşehir Belediyesinin bütçesine de maddi katkı sağlıyor."

Bakmadan Geçme