Van Gölü Aktivistleri yine iş başında: Van Gölü için yüzdüler de yüzdüler...

Van Gölü Aktivistleri Derneği, Adır Adası'nda yüzme etkinliği gerçekleştirdi. 50 sporcu 2 kilometrelik parkur ortalama 1 saatte tamamladı.

Van Gölü Aktivistleri yine iş başında: Van Gölü için yüzdüler de yüzdüler...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Uluslararası Kıyı Temizliği' günü kapsamında gerçekleştirilen Adır Adası Yüzme Etkinliği, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe 50 sporcu katıldı. Sporcular kendilerini Van Gölü'nün mavi sularına atarak 2 kilometrelik parkuru 50 dakika ile 1 buçuk saat arasında tamamladı.

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, düzenledikleri etkinlikle, Van Gölü'nde bulunan adaların turizm potansiyeline dair farkındalık uyandırmayı hedeflediklerini söyledi. Özel, "Van Gölü'ndeki adalarımızın turizm potansiyeli çok yüksek ama ne yazık ki tanınmıyor. Adır Adası da buradaki 4 adadan biri. Amacımız bu tür festivallerle adalarımızı tanınır hale getirme ve adalarımıza yeterli ilgiyi çekerek buradaki tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu ve turizme kazandırılması için farkındalıklar yapıyoruz. Festivallerimizde onu amaçlamaktayız. Bu bizim ilk Adır Adası’na olan festivalimiz. Biz daha önce Akdamar Adası'na 2 kez, Çarpanak Adası’na 3 kez festival düzenledik. Bundan sonra da göldeki her 4 adaya da biz festivaller yapacağız." dedi.

Özel, ayrıca etkinlik kapsamında kıyı temizliği yaptıklarını, atılan çöpleri topladıklarını da sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) destek verdi.

Bakmadan Geçme