Van'da yaralı yabani hayvana yetkililer sahip çıktı

Van Gölü Havzası'nda avcıların hedefi olan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan kuşlar, yeniden doğaya salındı.

Van'da yaralı yabani hayvana yetkililer sahip çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bilinçsiz avcılar tarafından vurulan yabani hayvanlar , YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alınıyor. Burada  hekimlerinin gerçekleştirdiği ameliyatlarla sağlığına kavuşan yabani hayavnlar yeniden doğaya salınıyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü görevlileri ile duyarlı vatandaşlar tarafından merkeze getirilerek tedavi edilen kara akbaba, kızıl şahin ve kerkenez, Erek Dağı eteklerinde Vali Yardımcıları Ömer Faruk Canpolat, Adem Balkanlıoğlu, Yavuz Arslan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk tarafından doğaya salındı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan,yaptığı açıklamada, her yıl yaralı getirilen birçok yaban hayvanını merkezde tedavi ettiklerini söyledi.

Merkezin yaban hayvanları için şifa merkezi haline geldiğini belirten Aslan, "Mevsimine göre gelen hasta ya da yaralı hayvan sayısı değişmekte. Bu mevsimden sonra yavru hayvanları çok gelecek." diye konuştu.

"SON YILLARDA CİDDİ HASSASİYET OLUŞTU"

Vali Yardımcısı Canpolat ' da bölgenin yaban hayatı zenginliğine dikkati çekerek, "Son yıllarda vatandaşlarımızda yaban hayatı konusunda çok ciddi bir hassasiyet oluştu. Vatandaşlarımız yaralı bir hayvan bulduğunda hemen jandarma ekiplerimizi arıyor. Bu anlamda kuşların tedavileri sağlanıyor. Bize emanet edilen bu güzel kuşlara sahip çıkan herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme