Van'da tarihi değerler gençlere aşılanıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih Bölümü hocaları, Tarihi değerlere sahip çıkma adına Karagöz Oyunu'nu oynatarak farkındalık oluşturdu.

Van'da tarihi değerler gençlere aşılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bölüm öğrencilerine oyunu sahnelemesi için Hayali Aziz Saydut’u sahneye çıkaran fakülte yetkilileri öğrencilerin tarihi değerleri yaşatması ve bu değerleri unutmaması için ustalar ile buluşturarak interaktif eğitime imza attılar.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Hocası Abdurrahim Tufantoz ileride öğretmen olacak gençlerin bu değerleri birebir görerek öğrenmelerini istediğini ifade etti. Tufantoz, Öğretmen adayları tarihimize sahip çıkmalı ki geçmişimiz yaşasın diyerek oyunun önemine değindi. 
Söz konusu oyunla ilgili açıklama yapan Hayali Aziz Saydut, “Van da bir hayali olarak kendi tasvir ve Karagöz oyunlarının yazarı olarak oynatmanın mutluluğunu yaşıyorum. Özellikle Tarih Bölümü öğrencilerine bu oyunu sahneleme imkânı bulmak, büyük bir değeri görmelerini sağlamak onlara bu değeri anlatmak benim için çok mutluluk verici. Van da karagöz sahnesini 7 yıldır kurmaktayım hocamız teveccüh gösterip beni davet edince büyük bir keyif ile geldim ve oynadım." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme