Van'da öğrenciler kamerayla tanıştı

'Benim Hikayem Projesi' kapsamında Van'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda öğrencilere kameranın teknik özellikleri, belgesel yönetmenliği, sinema çekimi ve röportaj teknikleri anlatıldı.

Van'da öğrenciler kamerayla tanıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliği ve desteğiyle yürütülen 'Benim Hikayem Projesi' kapsamında Van'da Fevzi Geyik Ortaokulu'nda Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Anadolu Ajansı Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu, öğrencilere kameramanlığın önemini anlatarak, mesleğin nasıl yapıldığını gösterdi.

Polatel ve Marufoğlu'dan teorik bilgiler alan öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde oluşturulan alanda kamera ve diğer ekipmanlarla çekim yaptı. Aytekin Polatel,  5 yıl önce başlatılan proje kapsamında 9-14 yaş arasında özellikle köy okullarında okuyan çocukları kamera ile tanıştırdıklarını anlattı.

Polatel, okulları ekipmanlarıyla ziyaret ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çocukları kamerayla tanıştırarak onların kamerayla neler yapılabileceğini, mekanik bir gözün neler yapabileceğini anlatarak onlara farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz. Bu yıl aynı zamanda çocuklara bir canlı yayın bağlantısı nasıl yapılır onu anlatacağız. Birini kameraman, birini canlı bağlantı yapacak muhabir, birini ışıkçı, birisini de ses operatörü olacak şeklinde ayarladık. Buradaki amacımız bizim de yaşadığımız canlı yayın stresini, keyfini çocukların da yaşamasını sağlayarak onlara farklı bakış açıları kazandırmak. 'Benim Hikayem Projesi' iki ayaklı. İlk 5 ili tamamladıktan sonra eylül ayında okullar açıldığında diğer 5 ilde de yapacağız. Bu proje kapsamında geçen yıl 7 bin 500 çocuğa ulaşmıştık. Bu yıl bu sayıyı artırarak projemize devam ettirerek nerde olursa olsun bir çocuğun gönlüne girebiliyorsak kamerayla meslek tecrübesiyle ve o renkli dünyanın arkasındaki devasa orduyu anlatabilmek, onların hayal dünyasında olmak bizim için bir keyif olacaktır. "

Projeye katılan çocuklardan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını sözlerine ekleyen Polatel, Bayburt ve Kastamonu'da da öğrencilerle buluşacaklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme