Van'da işitme engelliler destek bulamazsa şampiyonaya gidemeyecek

Van İşitme Engelliler Eğitim ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, 24 Ocak'ta düzenlenecek Şampiyona'ya gitmek için yetkililerden yardım istedi.

Van'da işitme engelliler destek bulamazsa şampiyonaya gidemeyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van İşitme Engelliler Eğitim ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın, Bülten TV'deki  'Engelsiz Bülten' programına katıldı. İşitme engelliler olarak sorunlarından söz eden Türk,  24-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Karabük'te gerçekleşecek olan İşitme Engelliler Voleybol Kadınlar Türkiye Şampiyonası'na katılmak istediklerini, ancak destek bulamazlarsa katılamayacaklarını söyledi. 

"ENGELLİ MAAŞIMIZLA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDUK" 

Van'da 127 engelli lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Türk, sporcuların kendi alanlarında başarılı olduklarını, ancak destek bulamadıkları için ulusal ve uluslararası müsabakalara katılamadıklarını belirtti. Geçen yıl düzenlenen basketbol müsabakasında da aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren Türk, destek bulamayınca sporcuların kendi engelli maaşlarıyla yola çıktıklarını ve şampiyonadan Türkiye 2'ncisi olarak döndüklerini ifade etti. 24 Ocak'ta düzenlenecek olan İşitme Engelliler Voleybol Kadınlar Türkiye Şampiyonası'na da katılmak istediklerini ancak destek bulamadıklarını kaydeden Türk, şunları söyledi:

"Bu ayın 24'ünde voleybol branşında Karabük'e gideceğiz ve süper ligde yer aldığımız için 12 ilde katılacak. Bu müsabakalarda diğer illerin belediye başkanları gelip destekleyebiliyor. Bizim müsabakaya borçlu bir şekilde gidip, gelmemiz bizi gerçekten çok incitti. Hatta geçen sene biz Türkiye ikincisi olduk. Ve bir destek bulamadığımız için gidemeyecektik. Engelli arkadaşlarımız devletimizin bize verdiği 900 TL'lik bir maaşımız var. biz bu maaşla gideceğiz, ne olursa olsun biz Türkiye Şampiyonası'na katılmak istiyoruz dediler.Ve biz arkadaşlarımızın engelli maaşlarıyla gidip Türkiye ikincisi olduk geri dönüp geldik. 

"DESTEK BULAMAZSAK ŞAMPİYONAYA GİDEMEYECEĞİZ"

Özellikle Belediyeler'den destek beklediklerinin altını çizen Türk, "Devletimiz zaten engel durumlarına bakıyor ama sportif faaliyetlere de katılmak istiyorlar ve bu noktada belediyelerimizden destek olmalarını istiyoruz. Bunu tüm engel grupları için istiyoruz. Van'da bedensel engelliler basketbol 3'üncü ligdeler. Daha önce 2'inci ligde iken destek bulamadıklarından dolayı 3'üncü lige düştüler. Destek bulamadığımız için 24 gencimiz şu an spordan mahrum kaldı. Ocak ayının 24'ünde Türkiye Şampiyonası'na gideceğiz., destek bekliyoruz, destek bulamazsak şampiyonaya gidemeyeceğiz. " dedi

"SADECE BİLET VE KONAKLAMA İHTİYACIMIZI GİDERSELER YETER"

Müsabakalara hazırlık aşamasında maddi kaygı yaşadıklarını dile getiren Türk," Biz deplasmana gideceğimiz zaman gider miyiz , gidemez miyiz kaygısını yaşıyoruz. Antrenmanlara çıkıyoruz ama gidememe kaygısı yaşıyoruz. Çünkü destek bulamazsak gidemeyiz. Örneğin bir araç 9 bin TL 'ye götüyor, bunun otel masrafları da var. 17 bin 500 TL gibi bir rakam çıkıyor. Yaklaşık 23-24 binbir bütçe gerekiyor. Biz 15 bin bulabilsek rahat bir şekilde gidip gelebileceğiz. Sadece biz değil, tün engel grupları bu sorunları yaşıyor. 127 lisanlı sporcum var. Müsabakalara gidemedikleri zaman üzülüyorlar. Bütçe bulamadığımızı belirtince engelli maaşımızla bizi götür diyorlar. Aldıkları zaten bir engelli maaşları var. Onlara da el koyarsak ne yiyip içecekler. Belediyelerimizden ve iş adamlarımızdan bize sponsor olmalarını istiyoruz.m Herhangi bir ücrette istemiyoruz. Sadece bilet ve konaklamamızı tahsil etsinler minnettar oluruz. "dedi

MİLLETVEKİLİ ARVAS'TAN DESTEK BEKLİYORLAR

 Van AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas'tan destek beklediklerini kaydeden Türk, "Biz bu ay 24 ile 29 Ocak arası Karabük'te olacağız. Bunun dışında 17 yaşındaki iki gencimiz Edirne'ye Judo dalında Türkiye Şampiyonası'na gidecek. Henüz çok gençler, göndermezsek hayal kırıklığına uğrarlar ve spordan da men olurlar. Artık dışlanırlar belki farklı yollara giderler. Bunun dışında Kütahya'da yüzme şampiyonamız var yine 23 yaşında bir gencimizi göndereceğiz. Gencimiz daha önce Türkiye'de daha önce dereceler elde etti, 2 madalyası var ve millî sporcu. Onu da göndermeye çalışacağız. Dönüşte 4 Şubat'ta Batman'a futbol Türkiye şampiyonasına gideceğiz.Spor faaliyetlerinde destek olmalarını gerçekten çok istiyoruz. Biz onara ışık olalım başarı tamamen kendilerindedir. Bütün kurum, iş adamaları ve dernekleri de desteğe davet ediyorum. Tüm kurum vr iş adamlarını da elde ettiğimiz başarıları göstermek üzere derneğe davet ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme