Van'da gönüllüler Çarpanak Adası'ndan yarımadaya kulaç attı!

 Van Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Vangölü Aktivistleri Derneği'nin desteğiyle gerçekleştirilen Ƈ. Van Denizi Yüzme Festivali' dahilinde gönüllüler, Çarpanak Adası'ndan yarımadaya kadar yüzdü.

Van'da gönüllüler Çarpanak Adası'ndan yarımadaya kulaç attı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik kapsamında yaklaşık 150 gönüllü doğasever ve sporcu, Edremit'ten tekneyle adaya geldi. Burada adayı karaya bağlayan yaklaşık 1 kilometrelik yolun bir kısmını yürüyen katılımcılar, daha sonra yüzerek karaya ulaştı.

Dernek Başkanı Erdoğan Özel, yaptığı açıklamada, festival kapsamında daha önce Akdamar ve Kuzu adaları ile Altınsaç koylarında şimdi de Çarpanak Adası'nı yüzdüklerini söyledi.

Adanın güzel bir doğasının olduğunu belirten Özel, "Çarpanak Adası'nın şöyle bir özelliği var. Eskiden antik yol vardı ve gün geçtikçe su altında kalmış. O yolda biraz yürüdük, derin yerlerde de yüzdük. Çok güzel bir etkinlik oldu. Yaklaşık bir kilometrelik mesafeyi hem yürüdük hem de tarihi kalıntıları gördük. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. Bu festivalimizde bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde bu festivalleri yapıyoruz." diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Ayhan İlhan' da etkinliğin güzel geçtiğini ve büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Sahra Seven ise  Van'da güzel bir organizasyon düzenlendiğini ifade ederek, "Bu güzel etkinliği kaçırmak istemedik. İyi ki gelmişiz. Bugün Çarpanak Adası'nda yüzdük. Su altında kalmış antik yolda da yürüdük. Müthiş bir deneyim oldu. Bu çalışmada emeği olan Van Belediyesi ve Vangölü Aktivistleri'ne çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte katılımcılara ikramdu bulunuldu.

Bakmadan Geçme