Van'da 'Glütensiz Kafe' çölyak hastalarının hizmetine sunuldu

Van'ın Edremit ilçesinde çölyak hastalarının yararlanabilmesi için açılan 'Glütensiz Kafe' hizmete girdi.

Van'da 'Glütensiz Kafe' çölyak hastalarının hizmetine sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edremit Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında çölyak hastaları için 'Glütensiz Kafe' projesini hayata geçirdi. Kocaeli Parkı'nın karşısında açılan kafede Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin tarafından hazırlanan çeşitli glutensiz ürünler, çölyak hastalarının beğenisine sunuldu. Çölyak hastalarının ilgi gösterdiği kafeyi ziyaret eden Belediye Başkanı İsmail Say, insan ve sağlık odaklı sosyal sorumluluk projelerinden birini daha hayata geçirdiklerini söyledi.

İlçede bir projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Say, şunları kaydetti:

"Bugün üretilen ürünler çölyak hastalarımızın beğenisine sunuldu. Burası konum itibariyle tüm Van halkının ve bölgedeki insanlarımızın ulaşabileceği nokta. Birkaç gün sonra insanlarımızın artık güvenle huzurla alabilecekleri ürünleri üreteceğiz. Antep ve Kayseri'den bu tarafa glütensiz ürün üreten bir tesis yoktu. Biz de belediye olarak bu sosyal farkındalığı yerine getirmek istedik. Sosyal belediyecilik projelerimizden biri oldu. Yakın zamanda da açılışını yaparak çölyak hastalarımızı misafir edeceğiz. Bu anlamda emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Glütensiz ürünlerin tadına bakan çölyak hastaları ise Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'a teşekkür ederek böyle bir mekanın açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bakmadan Geçme