Van'da bal hasadı başladı

Van'ın Özalp ilçesindeki köylerde arıcılığı teşvik etmek ve modern üretim teknikleriyle verimi artırmak amacıyla hayata geçirilen 'Arıcılığın Geliştirilmesi' projesi dahilinde arılı kovan desteği verilen 20 arıcı, bal sağımına başladı.

Van'da bal hasadı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, belediye ile Özalp Meslek Yüksekokulu'nun iş birliğiyle hayata geçirilen proje ile desteklenen bal üreticileri, verimden memnun kaldı.  Dönerdere Mahallesi'nde arıcılık yapan Celal Bektaş'ın bal hasadına katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, arıcı kıyafetini giyerek hasat işlemlerini ve üretilen balı inceledi.

Arıcıların sorun ve taleplerini dinleyen Nasır, üreticilerin bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bektaş da kendisine verilen destekle kovan sayısını artırdığını dile getirerek, "Arıcılar için kovan desteği çok iyi oldu. Bugün hasat yaptık. Yüzde 70'in üzerinde verim elde ettim. Çok bereketli bir hasat oldu. Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Hasada, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Feyzullah Tekiner, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özlem Orunç, Ziraat Odası Başkanı Şayettin Ceylan ve vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme