Van Çaldıran'da sokak hayvanları unutulmadı

Van'ın Çaldıran ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar unutulmadı.

Van Çaldıran'da sokak hayvanları unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar günlük yaşamın yanı sıra yaban hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 4 metreye ulaştığı kentte, doğanın beyaz örtüyle kâplanması nedeniyle yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekti. Çaldıran Kaymakamlığı, Çaldıran Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri de ilçedeki Kaz Gölü ile sulak alanlara yem bıraktı. Kaymakam Hasan Hüsnü Türker, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Doğa Koruma Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Bumin Sarı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Ozan Ateş ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Çaldıran Dernek Başkanı Adem Çınarbay'ın katıldığı etkinlikte bölgeye, buğday ve ekmek bırakıldı. Kaymakam Türker, dondurucu soğukların hayvanları da olumsuz etkilendiğini söyledi.

"YABAN HAYATA HER ZAMAN SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR"

Yaban hayvanlarının yoğun bulunduğu noktalara yem bıraktıklarını belirten Türker, "Yaban hayatına her zaman sahip çıkılması gerekiyor. Soğuk ve kar nedeniyle hayvanlar yiyecek bulmakta zorluk çekiyor." diye konuştu.

"YAŞAM ALANLARINA SÜREKLİ YEM BIRAKIYORUZ"

Kar ve soğuk havanın yerleşim alanlarındaki sokak hayvanları ile doğadaki yaban hayvanlarının yaşamını zorlaştırdığını dile getiren Belediye Başkanı Ensari ise "Belediye olarak hayvanların kış şartlarından etkilenmemesi için yaşam alanlarına sürekli yem bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme