Vali Mehmet Emin Bilmez, 'Ekmeğe zam girişimi geri alındı'

Van'da ekmeğe herhangi bir zammın olmadığını belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, 'Ekmeğe zam girişimi geri alındı.' dedi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, 'Ekmeğe zam girişimi geri alındı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugünden itibaren ekmeği 2,5 TL’den satılacağını açıklayan Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı yeni ekmek fiyatına ilişkin olarak ana maddelerinin yanı sıra; vergi, sigorta, kira, elektrik, doğal gaz ve odun gibi giderlerin tamamının zamlanmasını gerekçe gösterdi. Alınan bu zam kararı ise Valilik onayı olmadan fırıncı esnafına bildirildi. Sonrasında Valilik onayı olmadan alınan zam kararı geri alınırken, ekmeğin önceki fiyatıyla satılmaya devam edileceği açıklandı.

“ZAM DEĞİL, ZAM GİRİŞİMİ OLDU”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ekmeğe zam değil, zam girişimin olduğunu belirtti. Vali Bilmez, “Yetkililerle görüştük. Süreç tamamlanmadan fırıncılara bildirilmiş. Bize tebliğ edilmemiş ve bizim de imza atmadığımız bir fiyat oluşturmuşlardı. Yetkililerle görüşmemiz sonucu bu zam geri alındı. Toprak Mahsulleri Ofisi şu an ilimizdeki 5 un fabrikasına malzeme desteği vermektedir. Ofis, unun çuvalını ortalama 188 liradan bayilere ve fırınlara satma taahhüdünde bulundu. Şu an ekmeği birebir ciddi etkileyecek bir durum söz konusu değildir.” diye konuştu.

“KİMSENİN FIRSATÇILIK İÇİNDE HAREKET ETMEMESİ GEREKİYOR”

Süreçte kimsenin fırsatçılık yapmaması gerektiğinin altını çizen Bilmez, “İlerde şartlar olgunlaştığında, gerçekten girdi maliyetlerinde bir artış olduğunda tekrar bölgedeki fiyatları göz önünde bulundurarak fiyat belirlenir. Ancak şu an zam girişimi alındı.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme