"Üstümde moloz kolumda babamın cansız bedeni vardı"

23 Ekim 2011'de yaşanan depremde ailesini kaybeden ve kendisi de ağır yaralanan Kasım Karakaş, o gün yaşananları anlattı.

"Üstümde moloz kolumda babamın cansız bedeni vardı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 yılında yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde babası Şivan, annesi Hurma ve kız kardeşi Gülendam Karakaş'ı kaybeden, kendisi de 15 saat sonra enkazdan ağır yaralı kurtarılan 37 yaşındaki Kasım Karakaş yaşam mücadelesini sürdürüyor. Depremden sonra birçok ameliyat geçiren ve vücudunda hala depremin izlerini taşıyan Karakaş, belediyenin çay bahçesinde işe başladı. Karakaş çalışarak hem ayaklarının üzerinde duruyor hem de kız kardeşleri Gülsüm ve Gülbibi'ye destek oluyor. 

“KENDİME GELDİĞİMDE ÜSTÜMDE MOLOZ KOLUMDA BABAM VARDI" 

2011 yılında depremden bir ay önce köyden Erciş'e taşındıklarını ve deprem günü pazar olduğu için işe gitmediğini anlatan Karakaş, deprem gününü şöyle anlattı: 

"Evde ailemle oturuyorduk. Evde 10 kişi vardı. Annem, babam, kız kardeşlerim, ablam ve yeğenlerim. Salonda babamla ikimiz sohbet ediyorduk. Diğerleri mutfakta oturuyordu. Şiddetli bir sarsıntı oldu ve ayakta duramadık. İçinde olduğumuz bina yıkıldı. Bir anda her şey kararmaya başladı. O an bayılmışım, kendime geldiğimde üstümde moloz yığınları ve sol kolumda babam vardı." 

Karakaş, o sırada çok korktuğunu ve kendi kendine, artık her şey buraya kadarmış, diye düşündüğünü söyledi. Babasının depremde molozların arasında kollarında hiç hareket etmeden durduğunu dile getiren Karakaş, "İkinci depremi o an yaşadım çünkü babam kollarımda ölmüştü. Hepimiz enkaz altında kalmıştık. Ablam ve yeğenlerim 5 saatlik bir çalışma ile çıkarıldı. Babam, annem ve kız kardeşim ölmüştü. Beni de Erzurum'a sevk ettiler, altı ay Erzurum'da tedavi gördüm. Çok sayıda operasyon geçirdim. Kalça kemiğim, kolum ve vücudumdan ameliyatlar oldum. Bu altı ayın iki ayını yoğun bakımda geçirdim.” 

“TEDAVİMİN ARDINDAN HAFIZA KAYBI YAŞADIM”

Karakaş, tedavisinin ardından hafıza kaybı yaşadığını ve Erciş'e döndüğünde kimseyi tanımadığını anlattı. Yaklaşık 1,5 ay evde yattığını, daha sonra Van'da 7-8 ameliyat daha geçirdiğini belirten Karakaş, "Tedaviler sonucu değneklerle dolaşmaya başladım. Bu durum beni rahatsız ediyordu. Psikolojik sorunlar yaşadım ve intihar etmeyi bile düşündüm. Doktorların tavsiyesi ile sık sık spor yaptım ve toparlanmaya başladım. Ailemin de desteğiyle o sıkıntılı süreci yavaş yavaş atlattım. Şu an yürüyebiliyorum, çalışabiliyorum.” diye konuştu. 

“ALLAH BİR DAHA NE BİZE NE DE BAŞKASINA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN" 

Karakaş, hafızası yerine geldikten ve sağlık sorunlarını atlattıktan sonra belediyenin çay bahçesinde işe girdiğini belirtti. Şimdi yaşadığı zor süreci geride bıraktığını ve geleceğe umutla baktığını vurgulayan Karakaş, "Hayat benim için ne kadar zor geçse de o günleri her ne kadar unutamazsam da çalışıp ekmek paramı kazanıyorum. Geride kalan kız kardeşlerime destek olup yaşam mücadelemi veriyorum. Ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Kendime yeni bir düzen kurdum. Allah bir daha ne bize ne de başkasına böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı. 

   

Bakmadan Geçme