Umuda yolculuk hüsranla sonuçlandı

Yurda yasa dışı yollarla giriş yapan ve Van Gölü üzerinden şişme botlarla geçirilmeye çalışılan 60 göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Umuda yolculuk hüsranla sonuçlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 21 Eylül 2021 günü, Tuşba ilçesi Yeşilsu Mahallesi'nde Van Gölü açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ile müşterek operasyon düzenledi. Operasyonda, şişme bot içerisinde, ülkeye yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen yabancı uyruklu 60 kişi yakalandı. Olay ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek, alınan talimat gereği tahkikat işlemlerine başlandı. Yakalanan düzensiz göçmenler ilgili kurumlara teslim edildi. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Türkiye-İran sınırında güvenlik önlemlerinin 3 yıldır üst düzeye çıkardığını ifade etti. Vali Bilmez, “Şu anda Türkiye’ye yeni giriş yapan göçmen grubu yok, var olan göçmenlerde daha önceden gelip burada şok evler dediğimiz alanlarda yaşayan veya tali yollarla giriş yapan göçmenler. Dün şişme botla Van Gölü üzerinde bulunan 60’a yakın göçmen sahil güvenlik tarafından yakalandı. Bu noktada muhtarlarımızdan daha duyarlı olmalarını, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine yardımcı olmalarını istiyorum. Özellikle göl etrafında bulunan köylerimizin muhtarlarını daha dikkatli olmaları konusunda uyardım.” dedi.

Bakmadan Geçme