Tuşba yaşanan selin izlerini silmeye çalışıyor

Tuşba'da bazı mahallelerde yaşanan su taşkınlarının ardından belediye ekipleri cadde ve sokaklarda oluşan çamuru temizlemeye çalışıyor.

Tuşba yaşanan selin izlerini silmeye çalışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van’ın Tuşba İlçesi'nde, 25 Eylül 2021 tarihinde Seyrantepe, Altıntepe, Beyüzümü, Abdurrahmangazi ve İstasyon mahallelerinde; su kanallarının tıkanması sonucu yaşanan su baskınlarının ardından Van Büyükşehir Belediyesi belediye ekipleri ve AFAD ekipleri organize edilen çalışmalar ile genel hayatı etkileyecek durumları kısa sürede ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Tuşba Belediyesi çalışanları ise aynı anda selin etkili olduğu 5 mahallede iş makineleri cadde ve sokakları dolduran çamur ve molozu kamyonlarla mahallelerin dışına taşıyor. Yürüme yollarında balans malzemesi iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Koordineli olarak yürütülen çalışmalar sonucunda selin meydana getirdiği tahribatın izleri silinmeye çalışılırken, yaşanan selden en çok etkilenen vatandaşların mülklerine İl AFAD Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il ve ilçe müdürlükleri, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Defterdarlık tarafından zarar ziyan tespiti yapıldığı kaydedildi.

Vatandaşların yeniden eski yaşantılarına dönebilmeleri için gerekli çalışmaların yapıldığı vurgulandı.

   

Bakmadan Geçme