TÜBİTAK bilim fuarları öğrencilere özgüven kazandırıyor

Van'ın İpekyolu İlçesi'nde Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilemek üzere 25 proje hazırladı.

TÜBİTAK bilim fuarları öğrencilere özgüven kazandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İpekyolu’da Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sergilendiği ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ açıldı. Okul bahçesindeki fuar açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış sonrasında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile ilgili açıklamada bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Saim Adanaş öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermenin yanı sıra onlara bilimsel bakış açısı kazandırmayı ve proje yapma aşamalarını kavrayabilmelerini amaçladıklarını söyledi. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN HEYECANI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR”

Öğrenciler tarafından hazırlanan 25 projenin sergilendiğini ifade eden Adanaş, “TÜBİTAK tarafından fuarlarla ilgili konulan proje sınırı 25 adet. 25 projemizin tamamı elemelerden geçmiştir. Öğrencilerimiz hayallerini, düşüncelerini somutlaştırmak amacıyla projelerini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin yaptığı projeler gerçekten çok başarılı projeler. Yaklaşık 75 öğrencimiz ve 25 öğretmenimiz bu projelerde görev aldı. Öğrencilerimizin heyecanı gözlerinden okunuyor, biz de bu heyecanlarına ortak olduk.” dedi. 

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÖZGÜVEN KAZANDI”

Pandemi nedeniyle hazırlanıp sergilenemeyen projelerin tamamını bilim fuarında sergilediklerini belirten Adanaş, “Projelerde görev alan öğrencilerimizin bir kısmı mezun oldu. Mezun olan öğrencilerimizin yerine gelen arkadaşları bu projeleri üstlendiler. 2020 yılına ait yine 25 projemiz var. Bu projelerimiz de mayıs ayında sergilenecek. Her yıl katılımlar artarak devam ediyor. Artık okulumuzda proje başvuruları arttı. Projelerde görev almak isteyen öğrencilerimize özgüven geldiği için isteyerek bu projeleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Her yıl proje hazırlayan öğrenci sayısındaki artış sayesinde okulumuz artık projelerle anılacak.” diye konuştu.

      

Bakmadan Geçme