SMA hastası minik Çınar'a yardım çağrısı

Vanlı bir ailenin en küçük çoçuğu henüz 3 aylıkken SMA 1 ölümcül kas hastalığına yakalanan Çınar Çakan hayatta kalabilmek için maddi yardım bekliyor.

SMA hastası minik Çınar'a yardım çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'da yaşayan, Van'ın Muradiye İlçe nüfusuna kayıtlı olan Çakan ailesinin en küçük çocuğu Çınar Çakan yakalandığı amansız SMA hastalığından dolayı günden güne eriyor.

Anne Süreyya Çakan çocuğunun  3 aylıkken yakalandığı ölümcül kas hastalığından ötürü ilaç ve cihazlar yardımıyla yaşamını sürdüren minik Çınar'ın  masraflarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirterek, “Bütün SMA hastalarının bir an önce ilaçlarına kavuşmasını, cihazlardan kurtulup, onların da normal bir hayat sürdürmelerini istiyorum.” dedi.

"MİNİK ÇINAR YARDIM BEKLİYOR"

Baba Yusuf Çakan ise, "3 aylık iken SMA hastası olduğunu öğrendik. Şu an 9 aylık olan minik yavrumuz cihaz ve ilaçlar yardımıyla yaşam mücadelesini sürdürüyor. Vücuduna 5 cihaz bağlanarak burnundan verilen sıvılarla besleniyor." ifadelerini kullandı.

ÇINAR'IN YAŞAMASI İLACA BAĞLI

 Çakan ailesi söz konusu ilacın alınmadığı taktirde minik Çınar'ın durumunun kötüye gideceğini ve günden güne gözlerinin önünde eriyen evlatları için çaresiz kaldıklarını vurguladılar. 

"18 Milyon minik Çınar'ı hayatta tutacak"

Aile, "Evladımızın ilacı yurtdışındaki 'ZOLGENSMA' ilacı ve maliyeti 18 milyondur. Bizim bu parayı bulmamız mümkün değil. 6 aydır devam eden bir bağış kampanyamız var, malesef ancak %3'ünü tamamlayabildik. Sesimizi duyuramıyoruz, lütfen bizi duyun, duyurun." diyerek yardım çağrısında bulundular.

"YAVRUMUZUN SESSİZ ÇIĞLIKLARI OLUN"

Anne Süreyya Çakar, "Oğlum Çınar şu an da 9 aylık. 3 aylıkken Smatip1 ölümcül kas hastalığı teşhisi konuldu. Eşim apartman görevlisi Çınar harici iki evladımız daha var. Fakat hem maddi hem manevi çok zorluk yaşıyoruz. Yavrumun sessiz çığlıkları olun. Her gün gözlerimin önünde erimesine yüreğim dayanmıyor. Çınar beş tane ayrı cihaza bağlı yaşıyor. Yutkunma yetisini tamamen kaybettiği için burnundan besleniyor. Her gün evladımızı kaybetme korkusu ömrümüzden ömür götürüyor. Lütfen sesimizi duyurun bizi bu korkulardan kurtarın. Evladımı ilacına göndermemize yardımcı olun. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İnanın çok zor bir acı yalvarıyorum bizi görmezden duymazdan gelmeyin. Çınar'a umut olun, yavrumun çıkmayan sesi olun." diyerek yardım çağrısı yaptı.

Bakmadan Geçme