Saray'a içme suyu deposu yapılıyor

VASKİ Saray'da 700 metreküplük yeni içme suyu deposu yapıyor.

Saray'a içme suyu deposu yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, ‘2021 1. Etap İçme Suyu ve Kanalizasyon Yatırım Programı’ kapsamında Saray ilçesine 700 metreküplük yeni içme suyu deposu yapıyor. 

VASKİ Genel Müdürlüğü, muhtelif ilçelerde içme suyu şebeke ilavesi, su deposu, terfi binası, foseptik, kaptaj, ilave kanalizasyon hattı ve alt yapı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. VASKİ Plan Proje ve Yatırım İnşaat Dairesi Başkanlığı ‘2021 1. Etap İçme Suyu ve Kanalizasyon Yatırım Programı’ kapsamında Saray ilçesine 700 metreküplük yeni içme suyu deposu yapım işine devam ediyor. Saray ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapımı devam eden içme suyu deposunu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyet ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Heyette yer alan VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvehap Gezgen, il merkezi, ilçe ve kırsal kesimlerde aciliyet arz eden yerleşim yerlerinde altyapı çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. Saray ilçesindeki 300 metreküplük su deposunun ekonomik ömrünü tamamladığını ve kapasite olarak ilçe halkının ihtiyacını karşılamadığını söyledi. Gezgen bu nedenle VASKİ Plan Proje ve Yatırım İnşaat Dairesi Başkanlığının '2021 1.Etap İçme Suyu ve Kanalizasyon Yatırım Programı' kapsamında 1.6 milyon TL’lik yatırım bedeliyle 700 metreküplük yeni içme suyu deposu ve su sondajı kuyusu yapım işini başlattıklarını belirtti.

İncelemelerde bulunan Bilmez’e; AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yunus Ataman, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahap Gezgen ve VASKİ İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Bahattin Önder eşlik etti.

Bakmadan Geçme