'O sözler'e Van'dan tokat gibi yanıt!

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik'in, kadroya geçen işçileri vasıfsız olarak niteleyen sözlerine Van'dan tokat gibi yanıt geldi.

'O sözler'e Van'dan tokat gibi yanıt!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik’in hemşire özlük haklarının ‘yamalı bohçaya’ döndüğünü belirterek, taşerondan kadroya geçen işçileri vasıfsız olarak nitelendirmesine, S.B.Ü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Güvenlik Müdürü Selami Bile tepkisiz kalmadı.

"PROVAKATÖRLER SAHNE ALDI"

Söz konusu ifadeleri, ‘provokatörce’ biçiminde niteleyen Bile,       Tüm dünyayı saran ve bilinen en ölümcül virüs olan Kovid-19'a karşı yaklaşık 2 yıldır bir ekip ruhu ile  savaş misali  cansiperane bir şekilde mücadele veren ve bu mücadeleyi verirken hiçbir zaman  doktor, hemşire, memur, temizlik, güvenlik, otomasyon, teknisyen, yemekhane, klinik destek, bilgi işlem, radyoloji vesaire ayrımı yapmadan aramıza asla üstünlük tartışması yapmadan devletimizin yanında milletimizin emrinde mücadele verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu sözleri de provokatörlük olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

“ÖLÜM VASIFLI VASIFSIZ AYIRMIYOR”

Çelik’in ‘vasıfsız’ nitelemesini talihsizlik olarak değerlendiren Bile, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelinen noktaya bakın hangi akla veya ne amaca hizmet ettiği bilinmeyen  birilerinin çıkıp bizleri vasıflı vasıfsız diye ayırması bizleri derinden üzmüş lakin asla iş performansımızdan  bir şey eksiltmemiştir. Ülke olarak birliğe beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz ve bir o kadar hassas bu süreçte meslekler arasında üstünlük yapmak, sınıflara ayırtmak, tehlikeli bir provokatörlükten başka bir şey değildir. Bizler yaklaşık 20 yıldır taşeron adı altında kadro mücadelesi verdik ve nihayetinde Cumhurbaşkanımızın talimatı ile kadroya geçtik. Devletimiz pandemide verilen mücadele sonrası bizlere bir jest yapmıştır. Bakın sağlıkta ölüm gelirken sen vasıflısın sen vasıflı değilsin değip ayrım yapmıyor  bir ölüyor bir mücadele veriyoruz. Bizler gerek doktor gerek hemşire gerekse de memurlar ile kardeş, abla, abi ilişkisi ile yıllardan beri bu tür provokatörlüğe fırsat vermedik, elbette ki devletimiz de vermeyecektir. Rabbim birliğimizi daim etsin.”

Yorumlar 1
Günay Bahçeci Eşin 22 Eylül 2021 19:31

Bu zorlu süreçte Her zaman yanımızda oldunuz sayın müdürüm SELAMİ BİLE Bey iyiki varsınız

Bakmadan Geçme