İnci kefalini korumak için tim kuruldu

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde inci kefalini korumak için tim kuruldu. Tim ekipleri kaçak avlanmanın önlenmesi için nöbet tutacak.

İnci kefalini korumak için tim kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Gölü'nde 15 Nisan'da başlayan inci kefali av yasağının sorunsuz devam etmesi için, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 2'si kadın olmak üzere 10 kişilik Su Ürünleri Kontrol Timi kuruldu.

Ekipler 15 Temmuz'a kadar göl çevresinde 7/24 esasına dayalı nöbet tutacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Su Ürünleri Kontrol ekibimiz sorumluluk alanımızda bulunan Gevaş'tan Erciş'e tüm sahil, dere ve akarsu yataklarında çalışma yürütecek." dedi. 

Görentaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kiraladığımız 12 aracı sahada görev alacak su ürünleri, jandarma ve emniyet ekiplerine tahsis edeceğiz. Tedbirlerimizi aldık. Ekibimiz av yasağı süresince 7/24 sahada olacak. Tüm vatandaşlarımızın av yasağına uymalarını bekliyoruz. Endemik bir tür olan inci kefalini yaşatmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Valimizin başkanlığında ilgili birim müdürleriyle toplantı yaptık. Jandarma, emniyet, belediye, zabıta ve üniversite, bu süreç için ekiplerini oluşturdu. Sahil Güvenlik Komutanlığının ilimizde kurulması da çalışmalarımıza büyük katkı sunacaktır."

Van Gölü Havzası için önemli bir değer olan inci kefalinin boy ve kilosunun, neslinin korunmasına yönelik önlemler sayesinde arttığına işaret eden Görentaş, "Göl çevresindeki yerleşim birimlerinde yaklaşık 15 bin insan geçimini balıktan sağlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız, TÜBİTAK, Elazığ Araştırma Enstitüsü, İl Müdürlüğümüz ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yaptığı çalışmada da inci kefalinin stok miktarının ne kadar olduğu tespit edilecek." diye konuştu.

Bakmadan Geçme