Hangisi doğru? Doktor mu avukata saldırdı, avukat mı doktora saldırdı?

Van'da bir garip olay... Sağlıkçılar avukatın doktora saldırdığını, hukukçular da doktorun avukata saldırdığını iddia etti.

Hangisi doğru? Doktor mu avukata saldırdı, avukat mı doktora saldırdı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van'da Yüzüncü Yıl Hastanesinde meydana gelen olayda, bir avukat ve bir doktor hafif şekilde yara aldı. Sağlıkçılara göre avukat doktoru, hukukçulara göre de doktor avukatı yaraladı. 

Van Hakkari Tabip Odası, olayı sosyal medya sayfasına, avukatın hekime saldırdığı şeklinde yansıttı. Tabip Odası, söz konusu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Sağlıkta şiddet her yerde Beyaz kod bu sefer gece vakti serviste bir müvekkili yatan ve müvekkilinin neden tedavi edilmediğini söyleyen bir avukat için verildi Artık hasta tedavilerinin nasıl olması gerektiğinede karışılmaya başlandı."

Öte yandan, Van Barosu ise, aslında doktorun avukatlarına saldırdığını ifade etti. Konuyla ilgili olarak, basın açıklaması da yapan Baro mensupları; 26 Ağustos'ta Saray ilçesinde kurşunlanan 16 yaşındaki Afgan kıza, 3 günden bu yana olması gerektiği gibi sağlık hizmeti verilmemesi nedeniyle, Afgan kızın ablasının avukat Ahmet Kaçmaz'ı araması ve ardından hastaneye giden Kaçmaz ile hekim arasında çıkan tartışma sonrasında, hekimin meslektaşlarına saldırıda bulunduğunu öne sürdü. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"26.08.2022 günü Saray ilçesi sınırlarında, içinde mültecilerin bulunduğu bir araç, beyaz renkli bir aracın önlerine kırarak araçtan inmeleri ve akabinde aracı taramaları sonrasında 16 yaşında Afgan bir kadının bacağına iki kurşunun isabet etmesiyle yaralanması üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesinde yatırılmıştır. Yaralanan 16 yaşındaki çocuk mültecinin, başlatılan soruşturma kapsamında beyan ve ifadesinin alınmasına yönelik 26.08.2022 günü CMK görevlendirme kapsamında meslektaşımız Av. Ahmet KAÇMAZ sistem üzerinden atanmıştır. Meslektaşımız, atama üzerine ifade işlemelerine katılmak amacıyla hastaneye gitmiş ancak şahsın ifade veremeyecek durumda olması nedeniyle ifade işlemlerine devam edilememiştir. 28.08.2022 günü şahsın durumunun ağır olduğunun meslektaşımıza bildirilmesi üzerine meslektaşımız tekrar hastanın bulunduğu hastaneye gitmiş, hala ameliyatın yapılmaması üzerine hasta ile ilgilenen  doktor ile görüşmek istemiş, doktorun hasta hakkında yeterince bilgi vermemesi ve ameliyat için 'Zamanımız yok, işimizi senden mi öğreneceğiz' demesi üzerine meslektaşımız, müvekkilinin haklarını korumak isterken en ufak sözlü bir söylemde bulunmamasına rağmen iki ayrı doktorun fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kalmıştır."

Van Barosu, bugün olayla ilgili basın açıklaması düzenleyerek suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

HEKİM TANIKLARIN KONUŞMASINI ENGELLEMİŞ

Baro mensupları, ayrıca, meslektaşlarının suç duyurusunda bulunacağını söylemesi üzerine, hekimin personele ve hasta yakınlarına tanıklık etmemeleri yönünde baskıda bulunduğunu da ileri sürdü.

AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Baro mensupları, konuyla ilgili olarak, söz konusu hekim hakkında;  görevi ihmal,  tanıkları etkileme darptan dolayı suç duyurusunda bulundu. 

HEKİMİN KOLUNDA ÇİZİK, AVUKATIN GÖZÜNDE İSE MORLUK VAR

Öte yandan, Van Hakkari Tabip Odası'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, hekimin kolunda çizikler; Van Barosunun paylaştığı fotoğrafta ise, avukatın gözünde morluklar ve gömleğinde yırtıklar görüldü.

Tabip Odasının paylaşımında hekimin kolunda çizikler görülüyorAvukat Ahmet Kaçmaz'ın gözünde ise morluk bulunuyor.Baro'nun paylaştığı fotoğraflarda ayrıca avukat Ahmet Kaçmaz'ın gömleğinin yırtıldığı da görülüyor.

VİDEOLAR NEYİ SÖYLÜYOR?

Olayla ilgili video görüntülerinde ise, sağlık personelinin sinirli tavırları gözden kaçmadı. 

Bakmadan Geçme