Gönüllüler Zilan için 'Umut' adını verdikleri kütüphaneyi kurdu

Gençlik Merkezi gönüllüleri Van'ın Gevaş ilçesine 80 kilometre uzaklıktaki mezranın tek öğrencisi olan 6 yaşındaki Zilan Patır'ı ziyaret ederek, okula "Umut" isimli mini kütüphane kurdu.

Gönüllüler Zilan için 'Umut' adını verdikleri kütüphaneyi kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik Merkezi Müdürü Bahattin Ceylan "Devletimiz büyüklüğünü göstererek bir öğrenciye dahi öğretmen atamıştır. Bu öğretmenimizin daha önce Gençlik Merkezimizde gönüllü olarak çalışmalarımıza katılan biri olması bizi ayrıca mutlu etti." açıklamasında bulundu.

Van'ın Gevaş ilçesinde görev alan Gençlik Merkezi gönüllüleri, okuluna ve öğretmenine kavuşan Daldere Mahallesi'ne bağlı Doruklu mezrasının tek öğrencisi 6 yaşındaki Zilan Patır'ın mutluluğuna ortak oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mezraya ücretli öğretmen olarak atanan Salih Terim'in göreve gelmesiyle okula başlayan Zilan, yeni öğretmeniyle eğitim hayatını sürdürüyor. Patır'ın eğitimi için gösterilen çabaya kayıtsız kalamayan Gevaş Gençlik Merkezi gönüllüleri, öğrenciyi mezrada ziyaret ederek, öğretmeni ve ailesiyle bir araya geldi. Yanlarında getirdikleri kitaplarla okulda "Umut" adını verdikleri kütüphaneyi kuran gönüllüler, birlikte derse girdikleri Patır'a kırtasiye malzemeleri hediye etti, kendisiyle zeka oyunları oynadı.

Ziyaretleri sayesinde Zilan Patır ve öğretmeni Salih Terim’i sevindiren gönüllüler bundan sonra da destek olmaya devam edeceğini belirtti.

"MERKEZ OLARAK ULAŞMADIK GENCİN KALMAMASI İÇİN SÜREKLİ SAHADAYIZ"

Gençlik Merkezi Müdürü Bahattin Ceylan, öğrencinin okuma hevesinin ve ortaya konulan fedakarlığın sonucunda harekete geçtiklerini anlattı.

Zilan ve öğretmenine sürpriz yapmak istediklerini belirten Ceylan "Merkez olarak ulaşmadık gencin kalmaması için sürekli sahadayız. Gençlere ulaşmak için birçok etkinlik düzenliyoruz. Zilan kızımız için Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile 'Umut Kütüphanesi'ni kurduk, kırtasiye malzemesi, zeka oyunları seti desteğinde bulunduk. Öğrencimizi yalnız bırakmayacağız, elimizden geldikçe desteklerimizi sürdüreceğiz. Devletimiz büyüklüğünü göstererek bir öğrenciye dahi öğretmen atamıştır. Bu öğretmenimizin daha önce Gençlik Merkezimizde gönüllü olarak çalışmalarımıza katılan biri olması bizi ayrıca mutlu etti.” diye konuştu. Ceylan, Zilan'ın okula kavuşmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

"KÜTÜPHANENİN İSMİ ZİLAN'IN VE BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZIN UMUDU OLSUN DİYE 'UMUT’"

Gevaş Gençlik Merkezi Lideri Nejat Kaçmaz ise Zilan ve okul için kitaplardan oluşan koliler hazırlayarak, aynı zamanda boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için zeka oyunları götürdüklerinden bahsetti.

Birlikte okulda küçük bir kütüphane oluşturduklarını söyleyen Kaçmaz, "Kütüphanenin ismini Zilan'ın ve bütün çocuklarımızın umudu olsun diye 'Umut' olarak belirledik. Coğrafya ve koşullar zor olsa bile imkanlar yaratılabildiği zaman okuma serüveni devam edebiliyor. Zilan'ın hikayesi devam edecek ve belki de bu okulun, mezranın umudu olacak. Amacımız Zilan'ı yalnız bırakmamak. Gelecek hafta yine ziyaret edeceğiz. Yardımlarımızı ve kütüphanemizi geliştirmeyi düşünüyoruz." diye kaydetti.

Bakmadan Geçme