'Çocuğumun hayallerini çaldılar'

Van'da çocuğunun üniversite okurken dağa kaçırıldığını iddia eden anne, çocuğunun hayallerinin çalındığını söyledi.

'Çocuğumun hayallerini çaldılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden aileler, 27 Şubat'tan bu yana her hafta HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapıyor. Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, ellerindeki dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP ve PKK aleyhine slogan atan aileler, HDP il binasına kadar yürüdü. 

Eyleme oğlu Nevzat için katılan Güllü Ereğli, Diyarbakır’daki eylemlerinin ardından 10 aydır Van’da eylem yaptıklarını söyledi. Ereğli, “Çocuğumu kandırarak dağa götürdüler. Ben çocuğumu HDP’den istiyorum. Benim oğlum üniversite okuyordu ve öğretmen olmak istiyordu. Çocuğumun hayallerini çaldılar. Kendi çocuklarını ise özel kolejlerde okutuyorlar. Biz onlardan sadece çocuklarımızı istiyoruz. Her hafta buraya geliyoruz. Onlar da hiç mi utanma yok. Onların milletvekilleri Kandil’i savunuyor. Bizim Kandil’de ne işimiz var. Gel oğlum devlete teslim ol. Onlar haindir ve yolları yol değildir. Gel bu vatan hepimize yeter. Ülkeyi bölmek ve yabancılara teslim etmek istiyorlar.” dedi. 

Eyleme oğlu Yetiş için katılan Saliha Mert ise evlatlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, “Sesimizi her yere duyuracağız ve HDP bitecek. Selahattin Demirtaş da hapiste kalmaya devam edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onun suçsuz olduğunu söylüyor. Oysa Selahattin Demirtaş eli kanlı bir başkandır. Hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız. Bu müzikle mi bizi susturacaklar? Onlar bilmiyor mu biz bir gün onların kapısını çalacağız. Artık hiçbir evladımızı dağa götüremiyorlar. Çünkü onların eli bağlanmış, anneler onları susturmuş.” ifadelerini kullandı.

   

Bakmadan Geçme