Çığ tehlikesi yol çalışmalarına engel oldu

36 gündür çığ riski sebebiyle ulaşıma kapalı olan Van-Bahçesaray kara yolunda, 3 gün önce karla mücadele çalışması başladı.

Çığ tehlikesi yol çalışmalarına engel oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgede 4-5 Şubat 2020’de 42 kişinin yaşamını yitirdiği 82 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı çığ facialarında bu yıl da çığ riski sürüyor. Aynı faciaların yaşanmaması için kapatılan Van-Bahçesaray kara yolu, 36 gündür ulaşıma kapalı olan yol da 12 ayrı noktaya çığ düştü.  Çığların temizlenip yolun yeniden açılması için Van Valiliği öncülük etti. AFAD risk değerlendirme ekibi bölgede inceleme yaptı. İncelemenin ardından 11’inci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri, 3 gün önce çalışmalara başladı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı yolda, ekipler kardan tüneller açarak ilerleyebilirken 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ne ulaşan ekipler, bastıran kar yağışı ve tipi nedeniyle tekrar çalışmalara ara vermek zorunda kaldı.

AFAD risk ekibinin bölgede yaptığı inceleme sonrası, olumsuz hava koşulları sebebiyle kara yolunun geçici olarak ulaşıma kapatıldığı da bildirildi.

Bakmadan Geçme