CHP'li heyetten Van çıkarması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,  Parti Meclisi üyeleri Nevaf Bilek, Devrim Barış Çelik 4 günlük program kapsamında Van'a geldi. 

CHP'li heyetten Van çıkarması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce Edremit ilçesindeki otelde kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen heyet, Van, Hakkari ve Erzurum'u kapsayan 4 günlük program kapsamında bölgeyi ziyaret ettiklerini belirtti.

"VEKİLİMİZİN OLMADIĞI İLLERDE ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, hiç milletvekillerinin olmadığı illerde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, "Hiç milletvekilimizin olmadığı Ağrı, Erzurum, Iğdır, Van ve Diyarbakır gibi şehirlerde çalışmalar yapıyoruz. Sonuç aldığımızı da görüyoruz. Van'da daha önce AK Parti'ye oy vermiş şimdi CHP'ye oy verecek insanlar var. Biz Van'dan milletvekili çıkaracağız." dedi.

Gündeme dair soruları da yanıtlayan Salıcı, Ermenistan ve Azerbaycan savaşıyla ilgili şunları söyledi: 

"Azerbaycan o anlaşmaya uygun bir şekilde sürecin yürümesini ısrarla talep ediyor. Görünen o ki Ermenistan tarafında sıkıntılar var. Ermenistan'ın halkı ayaklanıyor. Biz istiyoruz ki Ermenistan'ın Azerbaycan'daki işgali tamamen sona ersin ve iyi komşuluk ilişkileri kurulsun. Azerbaycan bizim kardeş ülkemizdir. İki ülke arasındaki normalleşme Türkiye'nin tüm Kafkasya'daki ülkelerle arasındaki ilişkilerin normalleşmesi demek. Son yaşanan çatışmalar, 50 Azerbaycan askerinin şehit olması. Bunlar ilişkilerin iyileşmesini kolaylaştıran değil, zorlaştıran şeyler. Bu konuda Ermenistan'ın kararlı bir tutum izleyip imzalamış olduğu protokole uyması lazım."

"ALTILI MASA İRADESİ TARTIŞMALARLA SARSILACAK DEĞİL"

Bir gazetecinin CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" yönündeki sözlerine ilişkin sorusunu yanıtlayan Salıcı, "Altılı masa yerli yerinde duruyor. Altılı masanın iradesi Türkiye'de yaşanan belli tartışmalarla sarsılacak bir irade değil çünkü 6'lı masanın iradesi Türkiye'nin geleceğine dair bir vizyon içeriyor. Başkanlık sisteminin ortadan kalkması, herkesin kendi görüşünü daha rahat bir şekilde ifade edebileceği, güçlenmiş bir parlamento zeminde yürümesini ifade ediyor. Güçler ayrılığının sağlanmasını içeriyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, ve CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu da katıldı.

Bakmadan Geçme