Çaldıran'ın yılan hikayesi: Çilli Sınır Kapısı

Van'ın Çaldıran ilçesi Yücelen Mahallesi'nde açılacağı söylenen 'Çilli Sınır Kapısı' yılan hikâyesine döndü. Yöre halkına göre kapı, seçim malzemesinden başka bir şey değil.

Çaldıran'ın yılan hikayesi: Çilli Sınır Kapısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Çaldıran ilçesi Yücelen Mahallesi Muhtarı Şerafettin Buldu, Bülten TV’de canlı yayınlanan ‘Muhtarlar Konuşuyor’ programının konuğu oldu.

“ÇOCUKLUĞUMUZDAN BERİ AÇILACAK, MUHTAR OLDUM HALÂ YOK”

Bülten TV Genel Yayın Yönetmeni Selma Kara’nın sorularını yanıtlayan Muhtar Şerafettin Buldu, mahallenin en önemli problemlerinin başında istihdam ve işsizlik sorunu geldiğini söyledi. Küresel iklim felaketine bağlı olarak artan kuraklıktan dolayı tarım ve hayvancılıktan da yeteri derecede faydalanamadıklarını belirten Buldu, çocukluğundan beri açılacağı söylenen ‘Çilli Sınır Kapısı’nın bir an önce açılmasını istedi ve böylece bölgede istihdam probleminin çözülebileceğini ifade etti.

VAAT BOL, İCRAAT SIFIR

Yöre halkı olarak 30 yıldan bu yana Çilli Sınır Kapısı’nın açılacağına dair vaatler verildiğini, ancak yerine getirilmediğini belirten Buldu, bu işin seçim malzemesi olmaktan çıkması gerektiğini vurguladı. Halkın, sınır kapısının açılacağına inancı kalmadığına dikkat çeken Buldu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çaldıran’da Çilli sınır kapısı vardı. Hatta İran tarafında dükkanlar da yapılmıştı. Ama her ne hikmetse seçim gelince açılıyor, sonra kapanıyor. Eğer o kapı açılmış olsaydı bugün benim seçmenim ekonomik olarak zorluk yaşamazdı, kazanç elde ederdi, orada işi olurdu. Hem vatandaş kazanırdı hem devlet kazanırdı ama ne yazık ki bir türlü açmadılar. Burası seçim geldiğinde bayağı bir seçim malzemesi oluyor. Her gelen parti bunu söylüyor. Ben bile çocukluğumdan hatırlıyorum. Neredeyse bizim çocuklarımız da muhtar olacak ama daha sınır kapısını göremedik.”

Bakmadan Geçme