Bu şehir çok şanslı... En ucuz ekmeği onlar yiyor...

Bu şehir çok şanslı… Türkiye'nin en ucuz ekmeği büyükşehirler arasında Van'da satılıyor.

Bu şehir çok şanslı... En ucuz ekmeği onlar yiyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artan girdi maliyetlerinden dolay cepleri yakmaya başlayan ekmek fiyatları, son yapılan zamlarla yıl başından bu yana ortalama yüzde 40 oranında arttı. Özellikle büyükşehirde yaşayan vatandaşlar ekmek fiyatlarından dertli.

30 büyükşehrin içinde ise en ucuz ekmeği Van tüketiyor. Diğer şehirlerde ekmek fiyatları 2 TL ile 2.25 TL arasında değişirken Vanlılar ekmeği 1.85 Kuruş'tan satın alıyor.

1.85 KURUŞTAN SATILIYOR

Şehirdeki ekmek fiyatlarıyla ilgili bilgi veren VANESOB Başkanı İsa Berger, Van olarak en son fiyat güncellemesi yapan il olduklarını söyledi. Bu bakımdan Türkiye’de büyükşehirler arasında en ucuz ekmeği Van’ın tükettiğini dile getiren Berger, “Ekmek fiyatları Türkiye’nin birçok yerinde 2 ile 2.25 TL arasında değişmekte. Un fiyatları ve maliyetler çok arttı. Elektrik, su, doğalgaz gibi girdi fiyatları da artınca mecburen ekmek fiyatlarına da zam geldi. Bu anlamda Türkiye’deki en son fiyatı veren şehir Van’dır. Şu anda birçok ilde 2 TL ile 2.25 TL arasında fiyat değişmekte iken biz yeni fiyatımızı 1.80 Kuruş yaptık.” dedi.

“AMACIMIZ TÜKETİCİYİ KORUMAK”

Van fırıncı esnafına kârından feragat ederek tüketiciyi koruma yönünde refleks gösterdikleri için teşekkür eden Berger, “Fırıncı esnafımız burada kendi hakkından feragat etti. Halka nasıl daha ucuz ekmek verebiliriz ve artık biliyorsunuz Türkiye’nin birçok yerinde asgari ücretle bile iş bulamayan insanlar var. Biz normalde üreticiyi ve satış alanını korumamız gerekirken, tüketiciyi korumayı tercih ettik. Esnafımız bu şekilde bir ahilik kültürüne sahip, bu anlamda esnaf ve sanatkarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme