Bir devir kapanıyor: artık başlık parası yok

Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Genel Başkanı Rasim Aslan Van'da düzenlenen 'Aşiretler Çalıştayı'na katıldı.

Bir devir kapanıyor: artık başlık parası yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rasim Aslan 15 Temmuz Şehitler Parkı Konferans Salonu’nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 400 kanaat önderi ve aşiret temsilcisine seslenerek "Hangi isimle olursa olsun başlık parasını tamamen kaldıracağız." dedi.

“BAŞLIK PARASINI KALDIRACAĞIZ”

Yeni nesillere rol model olmak ve köklü geçmişin değerlerini yaşatarak çağın geleceğimize dayattığı yozlaşma için bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, “Yaşadığımız coğrafya tarih boyunca çok acı olaylara sahne oldu. Bizler bu acılar tekrar yaşanmasın diye bir araya geldik. Bu itibarla kan davaları olmasın ve insanlar ölmesin istiyoruz. İnsanlığın en asil unsuru olan kadınlarımızın, medeniyetlerin kurulmasındaki gerçek kahramanlardır. Hak ettikleri değeri görsünler. Özgüven, onur ve cesaretle yaşasınlar istiyoruz. Her türlü bireysel ve toplumsal şiddet tamamen ortadan kalksın diye hep birlikte çabalayacağız. Temiz bir toplum oluşturma çabası içerisinde olacağız. Bazı toplumsal değişim ve dönüşümlere öncülük etmemiz gerekir. Bu kapsamda hangi isimle olursa olsun başlık parasını tamamen kaldıracağız." dedi.

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI OLGULARA İZİN VERİLMEMELİ"

"Düğünlerde yapılan yardımlaşmanın sadece zarf usulüyle yapılmasını istiyoruz." diyen Aslan: "Çocuk ve yaşlı evliliklere hep birlikte karşı durmalıyız. Zorla evlendirme ve berdel gibi oldukça çağdışı insan haklarına aykırı olgulara izin verilmemeli. Düğünlerin masrafları mümkün olduğunca en aza indirilmeli. Düğünlerde yapılan yardımlaşmanın sadece zarf usulüyle yapılmasını istiyoruz. Her türlü şiddete karşı çıkılmalı. Aşiretler devletimizin en zor günlerinde her zaman canı ve malıyla en ön safhada olmuşlardır. Bulundukları bölgelerde düşman saldırılarına karşı kararlılıkla savunmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki akademisyenlerin aşiretlerin sosyolojik yapılarının değerlendirileceği çalıştay ikinci oturumla devam etti.

Bakmadan Geçme