Beyzanur hayata sanat ile bağlanıyor

Solunum yolunun farklı yerlerinde bulunan epitel hücrelerinde aşırı büyümeyle birlikte gelişen viral bir enfeksiyon 'laringeal papillom' tanısı konulan 17 yaşındaki Beyzanur Angişhan, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen yaşama sevincini sanattan alıyor.

Beyzanur hayata sanat ile bağlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de nadir rastlanan ve solunum yolunun farklı yerlerindeki epitel hücrelerinde aşırı büyümeye neden olan viral enfeksiyon 'laringeal papillom' tanısı konulan 17 yaşındaki Beyzanur Angişhan, 14 yılda 52 ameliyat geçirdi.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Angişhan ailesi kızlarının henüz 2,5 yaşındayken solunum sıkıntısı yaşadığını fark etti. Bunun üzerine birçok kez Van'daki hastanelere başvurdu. Tedavi ve müdahale süreçlerine rağmen yaşadığı hastalığa herhangi bir teşhis konulamayan Angişhan, daha sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Hastanede yapılan kontrollerde Angişhan’a Türkiye'de çok az kişide görülen "laringeal papillom" teşhisi konuldu, ardından ilk ameliyatı da burada yapıldı. Aradan geçen sürede 52 kez ameliyat olan Angişhan'ın durumunun yapılan operasyon sonucunda iyiye gittiği bilgisi doktorları tarafından kendisine iletildi.

Tedavisinin takibi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdürülen ve yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen hayata tutunan lise öğrencisi Beyzanur, kaligrafi sanatıyla yakından ilgilenerek birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor.

“KALİGRAFİ SANATIYLA ÇOK GÜZEL ESERLER YAPIYOR”

Baba Cafer Angişhan, şu ana kadar 52 kez Ankara'da ameliyat olan kızının yaşadığı sıkıntılara rağmen yaşam azminden hiçbir şey kaybetmediğini belirtti.

Kızının hastalığını 2,5 yaşındayken fark ettiklerini söyleyen ve kızının nadir görülen bir hastalık olduğunu hatırlatan Angişhan, "Van ve çevre illerde kimse müdahale edemediği için kızım sürekli Ankara'da ameliyat oluyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümünde de hocamız takibiyle ilgileniyor. Ameliyat önceki dönemlerde 20 günde bir oluyordu. Şu an yılda 3-4 defaya düştü. Tedavisi devam ediyor. Hastalığı bilen doktor sayısı çok az. Şu an durumu iyi, inşallah daha iyi olacak." diye konuştu.

Kızının eğitim hayatında da çok başarılı olduğunu ve fen lisesini kazandığına değinen Angişhan, "Beyzanur, 5-6 yıldır hat sanatı ve filografi ile ilgileniyor. Kaligrafi sanatıyla çok güzel eserler yapıyor. Nasip olursa bir ay içinde kişisel sergisini de açacak. Kendini çok iyi geliştirdi. Beyza kızımız başarılı ve azimli bir öğrenci. Geçirdiği hastalıklara rağmen hiçbir zaman pes etmedi." dedi.

"SES TERAPİSİ İLE SES TONU ÇOK DAHA İYİ OLACAK"

Angişhan'ın tedavi sürecinin takipçisi olan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Mehmet Hafit Gür ise "Beyzanur kızımız 'laringeal papillom' hastası olarak bize kontrollere geliyor. Solunum yollarını tutan bir hastalık. Sıklıkla ses tellerini tutar. Hastada nefes darlığı ve ses kısıklığı olur. Hastamız, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde şu ana kadar 52 kez ameliyat oldu. Bu ameliyatlar lazerle yapılıyor. Şu anki sonuçları çok iyi. İnşallah ses terapisi ile ses tonu çok daha iyi olacak." ifadelerini kulandı.

Bakmadan Geçme