Belediyenin ücretsiz kursları ile üniversiteli oldular

Van'ın Edremit Belediyesinin ücretsiz sunduğu üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrenciler üniversiteye yerleştiler.

Belediyenin ücretsiz kursları ile üniversiteli oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020-2021 eğitim döneminde Edremit Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak için hazırlık kursları açtı. Koronavirüs salgınının etkisi altında da olsa çok başarılı bir hazırlık dönemi geçiren kursiyerler, bunun ödülünü istedikleri bölümlere yerleşerek aldılar. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) kurslarına katılan 32 öğrenciden, 17’si Çanakkale, Konya, Adıyaman, Muğla, Bitlis, Van, Ağrı, Muş ve Siirt gibi illerin çeşitli üniversitelerine girmeye hak kazandı. 

Edremitli öğrencilerin BESYO kursları aracılığıyla üniversitelere yerleşmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve eğitimin sürdürülebilir olması hedefiyle bu yıl da gençleri üniversiteye hazırladıklarını ifade etti. Başkan Say, “Maalesef dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs salgınına rağmen bu eğitimlerimizin geri kalmasına müsaade etmedik. Tüm olumsuzluklara rağmen bizler gençlerimizin her ne koşulda olursa olsun hazırlık süreçlerinin sekteye uğramasına izin veremezdik. Bu yıl ki kurslarımızın sonunda da bugün gençlerimizin hayallerine ulaştığını görüyor olmak bu çabalarımızın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha bizlere gösteriyor. Üniversitelere yerleşen kardeşlerimize başarılar diliyorum. Onlar ile gurur duyuyoruz. Yolları açık olsun.” dedi.

    

Bakmadan Geçme