Başarı ödülü 'Bedesten Çarşısı'na gitti

Tuşba Belediyesi, 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması' kapsamında 'Bedesten Çarşısı Projesi' ile başarı ödülüne layık görüldü.

Başarı ödülü 'Bedesten Çarşısı'na gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na Tuşba Belediyesi de katıldı. Bu yıl 20.’si düzenlenen yarışmada ‘Büyük Ödül’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra ‘Proje’, ‘Uygulama’, ‘Süreklilik’ ve ‘Başarı’ olmak üzere 6 kategoride ödül verildi. Yarışmaya İstasyon Mahallesi’nde yapılacak olan ‘Bedesten Çarşısı’ projesi ile katılan Tuşba Belediyesi, ‘Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapsamında İstanbul Yenikapı’da bulunan Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başarı ödülünü aldı. Akman, kentsel gelişimin sürdürülmesi amacıyla ulaşım ağları üzerine kurulan klasik pazarcılık anlayışını değiştirmek için hayata geçirecekleri ‘Bedesten Çarşısı’ projesi ile denetlenebilir bir ticari alan oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Toplam 2 bin 685 metrekare kapalı alana sahip olan ‘Bedesten Çarşısı’nda 14 işyeri, market, restoran ve bir eğitim merkezinin bulunduğunu anlatan Başkan Akman, “Standartların üzerinde inşa edilecek olan modern çarşı projesi mimari yapısı, konforu ve ferahlığı ile Van’da bir ilk olacak. Van’da çarşı konusunda farklı bir bakış açısı getirecek olan ‘Bedesten Çarşısı’ projemiz, mahalleye kazandıracağı görsel estetiğin yanı sıra mevsim itibariyle hem yaz hem de kış aylarında kullanım kolaylığı sağlayacak.” dedi. 

   

Bakmadan Geçme