Artos Dağına yılın ilk tırmanışı gerçekleştirildi

Van Patika Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Gevaş ilçesinde bulunan 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na yılın ilk tırmanışını gerçekleştirdi.

Artos Dağına yılın ilk tırmanışı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kar yağışının ardından beyaza bürünen Gevaş Artos Dağı'na 2022 yılının ilk tırmanışı yapıldı. Van Patika Doğa Sporları Kulübü'nün organize ettiği tırmanışa, doğa olaylarında uzman 8 dağcı katılım gösterdi. Tırmanış esnasında 2 bin metrede kamp kurup geceyi burada geçiren dağcılar, sabahın ilk ışığıyla yeniden tırmanışa geçti. Zorlu bir yolculuğun ardından 8 dağcı 3 bin 537 metre yüksekliğindeki Artos Dağı'nın zirvesine ulaştı.

Zirveye çıktıkça Van Gölü'nün mavisini ve Artos Dağı'nın karlarla beyaza bürünmüş görüntüsünü bir arada gördüklerini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl, "Yaklaşık 3.5 saattir yoldayız. Kar yer yer kalınlaşıyor, sırtlarda biraz seyrek olsa da şu an çok yoğun bir karın içeresindeyiz. Bazı yerler diz boyunu aşıyor. Önde ekibimiz izleri açıyor, 4 kişilik ekip olarak hareket ettik, önde arkadaşlarımız devam ediyor, beş dakikadan sonra yana çekiliyor, sonra ikinci kişi geçiyor, bu şekilde giderek iz açıyoruz, bu şekilde çok az yorulmaya çalışıyoruz. Karda iz açmak yorucu bir faaliyet ama amacınız zirve ise hele ki Artos Dağı kış zirvesiyse buna değiyor. Çok keyifli bir tırmanış gerçekleştirdik ama zorlukları da var. Yeni güneş doğmaya başladı, güneşin doğmasıyla hava da açmaya başladı. Aşağıya baktığınızda Süphan Dağı'nın zirvesini görüyorsunuz, aşağı tamamen bulutlarla kaplı, en sağımızda ise Erek Dağı var, biz şu an bir çanağın içindeyiz, iyi de güneş almaya başladık." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme