Akaryakıt istasyonunun kundakçısının cezası belli oldu!

Van'da akaryakıt istasyonuna yönelik silahlı saldırı gerekçesiyle yargılanan 7 sanık, 2 yıl 1 ay ile müebbet cezalarına çarptırıldı.

Akaryakıt istasyonunun kundakçısının cezası belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, Erciş ilçesinde 3 Mayıs 2015'te akaryakıt istasyonuna silahlı saldırı düzenleyip kundakladığı, 19 Mart 2013'te terör örgütü PKK lehine sloganların atıldığı ve yasa dışı pankartların açıldığı mitinge katıldığı belirlenen sanık F.E. ile izinsiz gösterilerde yer aldıkları iddiasıyla 6 sanık hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı, bazıları da avukatlarıyla salonda hazır bulundu.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanık F.E'nin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan müebbet, "mala zarar verme", "2911 sayılı Kanun'a muhalefet" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Diğer sanıklardan M.B, E.Ç. ve O.Ç'ye "silahlı terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay, O.İ, M.İ. ve Ç.H'ye "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek"ten 2 yıl 1'er ay hapis cezası verildi.

Bakmadan Geçme