4'üncü Van Denizi Bisiklet Festivali başlıyor!

Van'da bu yıl Van Gölü Koruma Kanunu'na dikkat çekmek amacıyla 4'üncü Van Denizi Bisiklet Festivali düzenlenecek.

4'üncü Van Denizi Bisiklet Festivali başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Büyükşehir Belediyesi, Tatvan Belediyesi ve çevre belediyelerinin desteği ile gerçekleştirilecek olan festival kapsamında Van Gölü Havzası’ndaki değerleri ön plana çıkarmak, gölün kirlenmesine ‘Dur’ diyebilmek ve Van Gölü Koruma Kanunu’na dikkat çekmek amaçlanıyor.

Vangölü Aktivistleri ile birlikte yürütülecek olan faaliyette Van İli’nin her anlamda cazibe merkezi olması da hedefleniyor.

4’üncü Van Gölü Bisiklet Festivali ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel şunları söyledi:

"Yarın başlayacak olan festival, Van merkezden hareket sırasıyla Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye Şelalesi,  Tuşba Mavi Bayraklı Plaj ile yaklaşık 500 km’lik van gölü çevresinde bisikletlerle tamamlanacak. Ülkemizin her yerinden gelen 200 bisiklet sporcusu İle Van Gölü çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri tanıtma ve van gölü çevresinde bulunan kamp alanında çadırlı konaklama yapılacak. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve 8 gün sürecek festivalle Van gölünün güzelliklerine dikkat çekilerek farkındalık oluşturulacaktır. Festivalimiz Van Büyükşehir Belediyesi, Tatvan Beledeyesi, çevre belediyeler ve Vangölü Aktivistleri Derneği işbirliği ile düzenlenecektir. Desteklerinden dolayı başta Van Büyükşehir Belediyemiz ve Tatvan Belediyesi olmak üzere tüm destekçilere teşekkür ederiz.”

Bakmadan Geçme