2 bin 225 metrede bal mücadelesi

Van Arıcılar Birliği tarafından, 2'nci Bal Yuvarlama Yarışması düzenlendi. Yarışmacılar, 2 bin 225 metreden yuvarlanan bal kutuları için kıyasıya mücadele etti.

2 bin 225 metrede bal mücadelesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Arıcılar Birliği tarafından, 2 bin 225 metre rakımlı Kurubaş Geçidi'nde düzenlenen 'Bal Yuvarlama Yarışması' enteresan manzaralara sahne oldu.

Katılımcıların, halaylar çekerek eğlendiği yarışmada, yarışmacılar 2 bin 225 metreden aşağı yuvarlanan 5 kilogramlık bal kutularını yakalamak için kıyasıya mücadele etti. 

Yarışmanın kazananı, Fatih Gülek oldı. Çeyrek altın kazanan Fatih Gülek, "Düştüm, koştum ama balı kutusunu yakaladım. Biraz zor oldu. Birinci olduğum için mutluyum." dedi.

Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, gazetecilere, Van ve ilçelerinde üretilen balın kalitesine dikkati çekmek istediklerini belirtti.

Etkinliği geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını anlatan Tandoğan, şunları kaydetti:

"Arıcılarımız yılın 7-8 ayını dışarda geçiriyor. Burada bir doğa mücadelesi söz konusu. Bizler de arıcıların bu zorlu yaşamını bugün bu etkinlikle yansıtmak istedik. Van balının kalitesinin hak ettiği değere dikkati çekmek istedik. 15 arıcı aileleriyle katıldı. Bu etkinliği, genişleterek her yıl yapmayı düşünüyoruz."

Bakmadan Geçme