Twitter'da yeni dönem: Artık sadece 'mavi tik'liler kullanabilecek

Twitter CEO'su Elon Musk, 15 Nisan'dan itibaren sadece onaylanmış hesapların anketlerde oy kullanabileceğini ve 'Sana Özel' kısmında önerileceğini duyurdu.

Twitter'da yeni dönem: Artık sadece 'mavi tik'liler kullanabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra büyük değişikliklere imza attı. Bunlardan en konuşulanı mavi tikin paralı hale getirilmesi yani para veren mavi tik edinebiliyor.

Gelen tepkiler sonrası Musk, mavi tikin statü sembolü olduğunu belirtmiş, parayla satılması durumunda bot hesapların önüne geçileceği ve kullanıcılar arasında statü farkının kalkacağını savunmuştu.

SADECE ONAYLI HESAPLAR GÖZÜKECEK

Musk’ın diğer değişikliklerinden birisi de, kullanıcıların zaman tüneline ‘Sana Özel’ kısmının eklenmesi. Bu sayede bir kullanıcının takip etmediği ama ‘hoşuna gidebileceği’ içerikler de gösteriliyordu.

Twitter CEO’sunun bugün duyurduğuna göre platforma yeni değişiklikler geliyor. Sana özel kısmında sadece onaylı hesaplar gözükecek. Ayrıca Twitter anketlerinde de sadece bu hesaplar oy verebilecek.

Musk, şunları söyledi:

*15 Nisan’dan itibaren, kullanıcıların ‘Sana Özel’ kısmında sadece mavi tikli hesaplar önerilecek.

*Bu, botlarla mücadele etmenin tek gerçekçi yolu.

*Twitter anketlerinde oy kullanma hakkı da sadece onaylanmış hesaplara verilecek.

*Bununla birlikte, hizmet şartlarına uyuyorlarsa ve bir insanı taklit etmiyorlarsa, doğrulanmış bot hesaplarına sahip olmakta sorun yok.

Bakmadan Geçme