Türkiye'de elektriği kesik kaç abone var?

Kemal Kılıçdaroğlu elektriği kesik olan hane sayısının 4 milyon olduğunu iddia ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez söz konusu rakamın 278 bin olduğunu söyledi.

Türkiye'de elektriği kesik kaç abone var?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şubat ayında ‘Elektrik faturamı ödemeyeceğim’ açıklamasında bulunarak bir sivil itaatsizlik eylemi başlattı. Dün itibariyle faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun elektrikleri kesildi.

Bugün FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını 1 hafta sonra ödeyeceğini belirtti ve Türkiye’de 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğunu iddia etti.

“MANİPÜLASYON, ÇARPITMA”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise söz konusu iddiayı yalanladı. Bakan Dönmez, bugün itibariyle elektriği kesik olan abone sayısının 278 bin olduğunu açıkladı. Dönmez, açıklamasında, “Sn. Kılıçdaroğlu’nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem ALGIDIR, MANİPÜLASYONDUR, ÇARPITMADIR. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde yüzde 0.6’dır.” dedi.

ELEKTRİK ABONE SAYISI NE KADAR?

Açık kaynaklardan ulaştığımız Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu verilerine göre, 2021 Kasım ayı rakamlarına göre, Türkiye’de elektrikte abone sayısı 46 milyon 985 bin 329'a ulaştı. 2020’nin aynı ayına göre bu rakam yüzde 2,6 artış gösterdi. Bakan Dönmez’in bahsini ettiği toplam içerisindeki yüzde 0.6, yine açıklamasında verdiği 278 bin rakamına eş değer görünüyor.

Bakmadan Geçme