Tuncelili üreticiler için tohum desteği iki katına çıkarıldı

Tunceli'de 31 bin dekarlık alana ekilecek olan arpa, buğday ve tohumluk yem bitkileri için verilecek olan destek kuraklık nedeniyle iki katına çıkarıldı.

Tuncelili üreticiler için tohum desteği iki katına çıkarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’de yaklaşık 31 bin dekarlık alana ekilecek olan ekinler için hazırlanan iki projeyle üretici 2 milyon 972 bin 110 lira destek alacak. Destek kapsamında yem bitkisi ve tohumlukların üreticilere dağıtımı için Tunceli Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde program düzenlendi. Programa Vali Mehmet Ali Özkan, Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası (TTSO) Başkanı Zeynel Açıkgöz, kurum çalışanları ile üreticiler katıldı. Burada üreticilere hitaben konuşan Vali Mehmet Ali Özkan, "Bakanımız ilimize geldiğinde, ilimizi ziyaretlerinde hem ilimiz hem de ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçinin mağduriyetini gidermek amacıyla tohum desteğini iki katına çıkaracağının sözünü vermişti. Bakanımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Bu seneki ödeneğimiz iki katına çıktı. Arkadaşlarımız da bu ödenekle birlikte 30 bin dönüme ekilecek yem bitkisi ve tahıl tohumlarını tedarik ettiler. Bugün de çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

Su kullanımı konusunda üreticilere tavsiyelerde bulunan Vali Özkan, "Tabi Bakanımızın da belirttiği üzere su sıkıntısı yaşayan bir ülkeyiz. Bu vesileyle de bütün çiftçilerimize, emek veren arkadaşlarımıza tavsiyem lütfen suyu, sulamayı bilinçli yapalım ve ilerletelim ki hem verim artsın hem de su kaynaklarımız doğru ve verimli kullanılsın. İnşallah önümüzdeki yıl hepimiz için verimli ve bereketli bir yıl olur. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bizim Tunceli'de bir iddiamız var. Biz Tunceli’yi tarım, turizm, spor ve sağlıklı yaşam kenti yapacağız. İnşallah bu yolda hep beraber yürüyeceğiz.” diye konuştu. 

Vali Özkan’ın ardından üreticiler de katkısı olanlara teşekkür ederken program, sembolik olarak tohumluk dağıtımıyla sona erdi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan 1 milyon 154 bin 875 lira bütçeli 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 2021 yılı üretim sezonu için Tunceli il genelinde yüzde 50 hibe ile 15 bin 625 kilogram yonca, 12 bin 500 kilogram korunga, 51 bin 800 kilogram Macar fiği, 19 bin kilogram yem bezelyesi toplam 11 bin 920 dekar alanda yem bitkisi ekilişi yapılacak. Yine 1 milyon 817 bin 235 lira bütçeli 'Tarım Arazilerinin Kullanımının etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında 2021 yılı üretim sezonu için Tunceli İl genelinde yüzde 41 hibe ile 217 bin 750 kilogram buğday, 165 bin 700 kilogram arpa ekimi gerçekleştirilecek.

   

Bakmadan Geçme