Tunceli'de vaka sayısı düşmeye başladı

Son günlerde en çok Kovid-19 vaka artışının yaşandığı illerden biri olan Tunceli'de vaka sayısı yeniden kontrol altına alındı.

Tunceli'de vaka sayısı düşmeye başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında kentte ciddi vaka artışları yaşandığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, özellikle Ekim ayı başında vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti. Oranın belli bir seviyede seyrettiğini kaydeden Özdemir, "Tunceli’de havaların soğumasıyla birlikte vaka sayılarında artış trendine girdik. Bunun yanı sıra çocuklarımızın okula başlamasıyla birlikte Bakanımızın da açıkladığı gibi bir miktar vaka sayısı artışı biz de yaşadık. Tabi bu çocukluğun verdiği alışkanlıklarla alakalı olarak  çocuklarımızın okulda bazı kurallara riayet etmemesinden ötürü vaka sayımız arttı. Vaka artışı bu hafta içinde düşüş eğilimine girdi. Okullardaki izolasyon artışıyla birlikte yine vatandaşlarımızın temaslı takiplerini yaptığımız için vaka sayılarımız tekrar düşmeye başladı.” dedi. 

“VATANDAŞLARIMIZIN AŞI KONUSUNDA DUYARLILIĞI ÇOK FAZLA" 

Kentin aşılama konusunda iyi bir sürece girdiğini vurgulayan Özdemir, "Bugün itibariyle ikinci doz aşısını tamamlayan vatandaşlarımızın oranı yüzde 75’i geçmiş durumda bulunuyor. Vatandaşlarımızın aşı konusunda duyarlılığı çok fazla. Bunun da vaka sayılarının stabil seyretmesi ya da kısa sürede kontrol altına alınmasına katkısı oluyor. Şu anda 3 yoğun bakım hastamız var. Bu hastalar aşısız ya da eksik doz aşı olmuşlar. Serviste de 7 hastamız yatıyor. Tabi bunlar günlük değişmekte. Serviste yatan hastaların da aşısız veya eksik doz aşı olmuş olduklarını gözlemlemekteyiz.” diye konuştu. 

“MASKE İLE GRİBAL ENFEKSİYONLARDAN DA KORUNMUŞ OLACAĞIZ”

Vatandaşlara maske ve mesafe kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Özdemir, “Vatandaşlarımız bu önlemlerden sıkıldı, yoruldu. Ancak kış mevsimiyle birlikte gribal enfeksiyon, bakteriyel enfeksiyonlarda artış yaşanacağını tahmin ediyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan ricamız maske ve mesafe konularına riayet etmeleri. Maske taktığınız sürece gribal enfeksiyon, koronavirüs tarzı enfeksiyonların tamamına önlem almış olacağız. O yüzden maske kuralına öncelikle riayet etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme