Tunceli'de 57 yaşındaki kadını öldüren sanık için emsal karar!

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2019 yılında hayvanlarını otlatmaya giden Sakine Oğuz'u (57) tabancayla öldürdüğü iddia edilen M.C.A. müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Tunceli'de 57 yaşındaki kadını öldüren sanık için emsal karar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık M.C.A, tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Maktulün ailesi ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasının okunmasının ardından kararı açıklayan hakim, sanığa 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 7 yıl hapis cezası verildiğini ifade edildi.

Olayın geçmişi

Tunceli’nin Hozat ilçesindeki Geçimli köyüne bağlı Yazı mezrasında ikamet eden  Sakine Oğuz (57), 16 Mayıs 2019'da Meşelik Mezrası’nda hayvan otlatmaya gittiği kırsal alanda ölü olarak bulundu. Oğuz'un Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma dahilinde ateşli silahla vurulduğu tespit edildi. Gözaltına alınan cinayet şüphelisi M.C.A, Oğuz'u kendisini silah taşırken gördüğü için iki el ateş açarak öldürdüğünü iddia etti ve tutuklandı.

Bakmadan Geçme