Tunceli Valiliği'nden soruşturma başlattığı işkenceye tepkiler sürüyor

Tunceli Valiliği işkence iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı. İşkence gördüğünü iddia eden Doğukan Gül için tepkiler ise sürüyor.

Tunceli Valiliği'nden soruşturma başlattığı işkenceye tepkiler sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 Nisan'da, saat 23.30 sıralarında mesaileri sonrası sivil olarak il merkezindeki bir kafeteryaya giden üç emniyet görevlisi ile sayıca kalabalık bir grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Ardından yaşanan arbede de, bazı kişiler emniyete götürüldü. Şahıslardan Doğukan Gül (22) polisin kendisine işkence yaptığını savundu. 

Tunceli Valiliği ise sosyal medya hesabından söz konusu iddiaları yalanladı. Aksine kamu görevlilerinin darp edildiği ifade edilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, "Yaşanan olayda iki kamu görevlisi çeşitli yerlerinden yaralanırken bir kamu görevlisinin de eli kırılmıştır. Kamu görevlileri olayla ilgili şikayetçi olmak üzere gittikleri Tunceli Asayiş Şube Müdürlüğünden ifadeleri alındıktan sonra doktor raporu almak amacıyla hastaneye gitmek üzere çıktıkları esnada, binanın önünde olayın diğer tarafı grupla karşılaşmış ve iki grup arasında tekrar bir arbede yaşanmıştır. Yaşanan her iki olaydan dolayı taraflar birbirinden şikayetçi olmuştur. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu olayla ilgili olarak çeşitli sosyal medya platformları ve bir takım basın ve yayım organları üzerinden oluşturulmak istenen algıya itibar edilmemesi hususu önemle rica olunur." denildi. 

DOĞUKAN GÜL İÇİN EYLEM 

Darp raporu alarak savcılığa şikayette bulunan Doğukan Gül için bugün, Sanat Sokağı'nda,  HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin ve STK temsilcilerinin de katıldığı bir protesto ve basın açıklaması düzenlendi. 

Bakmadan Geçme