Tunceli Belediyesi'nde işçi dostu zam: Maaşlar 21 bin 200 lira yükseldi

Tunceli Belediyesi, 1 Mart 2023 - 28 Nisan 2024 tarihlerini kapsayan sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

Tunceli Belediyesi'nde işçi dostu zam: Maaşlar 21 bin 200 lira yükseldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza attı. 

Artan enflasyon ve zamlardan sonra işçi dostu maaş zammı yapan Belediye, taktir topladı. 

Tunceli Belediyesi resmi web sitesinde, 1 Mart 2023 - 28 Nisan 2024 tarihlerini kapsayan sözleşmenin imzalandığı duyuruldu. 

Buna göre, Sözleşmeyle belirlenen tarihler arasında norm kadro işçilerinin günlük yevmiye ve sosyal haklarına 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 85 zam yapıldı. Ayrıca, ek olarak da 6 lira yol ücreti de sözleşmede yer aldı. 

21 BİN 200 LİRA MAAŞ!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İhaleyle yapabileceğimiz bütün giderleri işçilere vererek ve onları destekleyerek daha iyi, ucuz ve kaliteli bir iş yapılıyor. Kadrolu işçilerimize yüzde 85 zam ile 11 bin 500 lira olan maaşları 21 bin 200 civarına çıkartıldı." diye konuştu. 

ÇALIŞMA SAATLERİ DE DÜŞÜRÜLDÜ

Belediye Başkanı Maçoğlu, taşeron-şirket işçilerinin Haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinin ardından Ağustos ayı itibariyle işçilerin çalışma saatinin 7 saate düşürüleceğini söyledi. 

Başkan Maçoğlu, “Bileşenlerimizle yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır.” dedi. 

Toplu sözleşmeye Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları Canan Ay ve Ümüt Kaya ile DİSK-Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Bakmadan Geçme