Tunceli Belediyesi'nden protestoya yanıt geldi

Tunceli Belediyesinden, bugün Belediye önünde yapılan katı atık protestosu ile ilgili yanıt geldi.

Tunceli Belediyesi'nden protestoya yanıt geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MAÇOĞLU'NUN İSTİFASINI İSTEDİLER

Tunceli Sütlüce köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisinin doğaya zarar vereceği gerekçesiyle bugün yapılan protestoda gerginlik yaşandı. Moğultay Mahallesi'ndeki Sanat Sokağı'nda toplanan Sütlüce ile çevre köylerin bazı sakinleri, ellerinde pankart ve dövizlerle Tunceli Belediyesi binasına yürüdü ve Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun istifasını istedi.

Tunceli Belediyesi ise proje bahane edilerek provokatif bir saldırının gerçekleştiğini savundu. Belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Belediye meclisine sunulan 'Katı Atık Projesinden Çekilme' gündemi oylama esnası ve sonrasında, projeyi bahane eden bir kesim tarafından provokasyon ve saldırı gerçekleşti. Meclis toplantısında cinsiyetçi küfürler edilerek, insanların, tekme tokat atılarak darbedilmesi, pet şişe fırlatılması şeklinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Dersim halkı, halka açık belediye ve kurumlara karşı bu provokasyonları, sağduyulu davranarak boşa çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte de bu tutumlara boyun eğmeyerek sergilemiş olduğumuz sağduyuyu sürdürmeye devam edeceğiz."

Bakmadan Geçme