Solo alpinist Fikirik'e tırmandı

Türkiye'de tek başına 81 ilin zirvesine tırmanmayı hedefleyen solo alpinist Erdek Cennet, 41. tırmanışını Fikirik'e gerçekleştirdi.

Solo alpinist Fikirik'e tırmandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Munzur Dağlarının zirve noktası olan 2 bin 900 rakımlı Fikirik tırmanışı hakkında bilgi veren Erdek Cennet, bölgenin 41'inci zirvesi olduğunu söyledi. Cennet, "Muhteşem derecede keyif verici, harika görsel manzaralar eşliğinde kaya tırmanışı gerçekleştirdim. Tırmanışlarımda en çok keyif aldığım zirvelerden biri oldu. Sonbaharın renk armonisinde tırmanış yapmak ayrı bir mutluluk oldu. Günü birlik olarak yaptığım zirve tırmanışım toplamda 7 buçuk saat sürdü. Rotama, bin 200 metre irtifada ve Ovacık ilçesinden 24 kilometre uzaklıkta bulunan Ada köyünde başladım. Aynı gün 16.30’da zirve yaptım. 3 saatlik inişin ardından 41. zirvemi başarıyla gerçekleştirdim.” dedi. 

Projesinin amacına ilişkin de konuşan Cennet, "Ülkemizde bulunan 81 ilimizdeki en yüksek rakımdaki zirvelerine solo tırmanışlar yaparak, bu il ve zirvelerimizi yerli ve yabancı turistler ile alpinizm, dağ, kırsal, ekoloji gibi turizmlerin gelişmesine katkı yaparak, sporun ana duygusu olan doğa ile iç içe sağlıklı yaşam, birliktelik, dostluk ve kardeşlik duygularını en üst seviyeye çıkartıp gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyorum.” diye konuştu.

Erdek Cennet, 42. zirve tırmanışını Erzincan’da gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme