Gülistan Doku'nun erkek arkadaşından suçlamalara şok cevap!

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri kayıp olan Gülistan Doku (21) olayına ilişkin erkek arkadaşı Zeynal A, savcılıktaki ifadesinde, suçlamaları kabul etmedi.

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşından suçlamalara şok cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’inci  sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rusya vatandaşı Zeynal A’nın ifadesi  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden alındı. Zeynal A, ifadesinde Gülistan ile yaklaşık bir yıl arkadaşlık yapıp olaydan bir ay önce ayrıldığını söyledi.

Zeynal A, kaybolduğu gün olan 5 Ocak 2020'de Tunceli'de çalıştığı kafeye gelerek kendisiyle barışmak isteyen Gülistan Doku'nun talebini kabul etmediğini ve kaldığı yurda dönmesini istediğini öne sürdü.

“GÜLİSTAN'A BARIŞMAYACAĞIMI SÖYLEMEDİM”

Doku'nun bu görüşmeden bir gün önce evine gelip barışmak istediğini savunan Zeynal A, "Kendisine sınavlarının olduğunu, okula hazırlanması gerektiğini, okuluyla ilgilenmesini söyledim. Gülistan'a barışmayacağımı söylemedim. Sadece bir iki ay ara verelim dedim." diye konuştu.

“'KORKUYORUM' ŞEKLİNDE MESAJ ATTI”

Gülistan Doku'nun daha sonra evlerinden ayrıldığını belirten Zeynal A, ifadesini şöyle sürdürdü:

"İkametimizden ayrıldığı saati tam olarak hatırlamıyorum ancak saat 23.00 sıralarında yurt kapanıyordu. Yurdun kapanmasına yaklaşık 20 dakika kalmıştı. O sırada yağmur yağıyordu, babam bana 'yağmur yağıyor Gülistan'ı araç ile bırak' dedi. Ben de babama ait araç ile ikametimizin önünden ayrıldım. İkametten ayrıldıktan sonraki olayları 7 Ocak 2020 ve 4 Şubat 2020 tarihli ifadelerimde ayrıntılı anlatmıştım. Oradaki ifadelerim bu kısım için aynen geçerlidir. Aynı gece geç saatlerde Gülistan cep telefonuma WhatsApp üzerinden 'korkuyorum' şeklinde mesaj attı. Gülistan ikametimizden ayrıldıktan ve benim eve dönüşümden sonra kendisiyle telefonla hiç görüşmemiz olmadı."

  "GÜLİSTAN SİZE NEDEN KORKUYORUM MESAJI ATTI?"

Savcının sorusu üzerine Doku'nun kendisine attığı 'korkuyorum' şeklindeki mesajı hangi amaçla attığını bilmediğini öne süren Zeynal A, Doku'nun kaybolduğu gün genç kızın arkadaşı K.O. ile mesajlaşmasında neden "Dün çok kötü bir şey çıktı." yazdığı sorulunca da, "Bu mesajı atmamdaki kastım Gülistan dışarıda kalmıştı. Gülistan adına korkmuştum. Gece polisler de yanımıza gelince ben bu olayın meydana geliş şeklini anlatmak için bu mesajı yazdım." beyanında bulundu.

“TELEFONU KAPALI OLDUĞU İÇİN KENDİSİYLE KONUŞMADIM”

HTS kayıtlarına göre 5 Ocak 2020 tarihinde saat 16.26'da kullandığı telefon hattından Doku'nun arandığına dair 4 saniyelik kayıt bulunduğu da sorulan Zeynal A, "Gülistan'ı aradım ancak telefonu kapalıydı. Bu nedenle sesli mesaj kaydından dolayı 4 saniyelik kayıt oluşmuş olabilir ama belirttiğim gibi telefonu kapalı olduğu için kendisiyle konuşmadım." diye konuştu.

Doku'yu ailesinin de sevdiğini, aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını savunan Zeynal A şunları söyledi:

 "Gülistan'ın akıbeti ile ilgili hiçbir bilgim yok. Geçen zaman zarfında da Gülistan'ın akıbeti ile ilgili bir duyumum ve bilgim olmadı. Gülistan'ın bulunmasını çok istiyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum." 

OLAY

Tunceli'de üniversitede öğrenim gören kızları Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak 2020'de emniyete kayıp başvurusunda bulundu. Genç kız, ekiplerin yaptığı tüm çalışmalara rağmen bulunamadı.

Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturmayı yürüten Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dün Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan Zeynal A, SEGBİS üzerinden ifadesi alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme