Gezginlerin yeni gözdesi Çırtan Şelalesi oldu

Tunceli'deki Pülümür Vadisi'nde karların erimesiyle birlikte  60 metre yükseklikten akan Çırtan Şelalesi, gezginlerin gözdesi haline geldi.

Gezginlerin yeni gözdesi Çırtan Şelalesi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şelaleye günübirlik turlarla giden gezi grupları, il merkezinden araçlarla yola çıkarak 10 kilometrelik yolculuk sonunda Uzuntarla köyü mevkisine varıyor. Köydeki köprüyü kullanarak Pülümür Çayı'ndan karşıya geçen gezginler, daha sonra meşe ormanları arasında şelaleye doğru yürüyüşe başlıyor. Yaklaşık 1 saatlik zorlu yolculuğun sonunda şelaleye ulaşan doğa ve fotoğraf tutkunları, burada doğayla iç içe şehir stresinden uzak vakit geçiriyor.

Doğa tutkunlarından Babürşah TaşlıErzincan'dan Tunceli'ye gelerek Çırtan Şelalesi'ni gezdiklerini söyledi.

"ŞELALENİN SERİNLİĞİ VE GÖRSEL ŞÖLENİ BİZİ BAHTİYAR KILDI"

Tunceli doğasının her mevsim farklı güzelliklere büründüğünü ifade eden Taşlı, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 1,5 kilometrelik parkurdan şelaleye geldik. Parkurun ilk kilometrelerinde düz bir arazide yürüdük ve bu sırada meşe ağaçlarının arasında açan nevruz çiçekleri ilgimizi çekti. Daha sonra da şelaleye ulaşmak için 250 metrelik sarp bir yamaçtan geçerek adrenalin dolu anlar yaşadık. Şelalenin serinliği ve görsel şöleni bizi bahtiyar kıldı."

“HERKESİN BU COĞRAFYADA ZAMAN GEÇİRMESİ GEREKİYOR”

Şelalenin herkesin kolayca ulaşabileceği bir rotası olduğunu belirten Taşlı,  "Bu ülke iyi ki böyle bir coğrafyaya sahip. Bu güzelliklerin daha fazla reklamının yapılması lazım ve yaşamı iliklerine kadar hissetmek isteyen herkesin bu coğrafyada zaman geçirmesi gerekiyor." dedi.

Ziyaretçilerden Faruk Karakeçili’ de Tunceli'nin doğal güzellikleri arasında vakit geçirmekten keyif aldığını anlattı.

“LÜTFEN DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM”

Şelalenin tabiatla bütünleşerek eşsiz manzaralar sunduğunu dile getiren Karakeçili, "Çırtan Şelalesi'ne geldiğimiz rota boyunca çok fazla çöp yoktu ama dere boylarında kısmen çöpler vardı. Buradaki güzellikleri koruyalım ve bu alanlar doğal yaşamın bir parçası. Bölgede yaban keçilerinden izler gördük, lütfen doğaya sahip çıkalım." diye konuştu.

Yöre sakinlerinden Muzaffer Akyüz, dünyayı keşfetmeye önce memleketi Tunceli'den başladığını belirtti.

“BU COĞRAFYADA KEŞFEDİLMEMİŞ NİCE GÜZELLİKLER VAR”

Hedefinin başka illeri de gezmek olduğunu anlatan Akyüz , "Bu coğrafyada keşfedilmemiş nice güzellikler var. Bunların en başında da Çırtan Şelalesi geliyor. Buraya Erzincan'dan doktor arkadaşların isteği üzerine geldik. Coğrafyamızda görülmesi gereken çok güzel yerler var." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Zeki Dursun ise Türkiye'nin güzelliklerini daha yakından görerek keşfettiğini ve şelalenin bulunduğu alanda güzel vakit geçirdiğini söyledi.

Bakmadan Geçme