Binali Yıldırım Tunceli'de

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tunceli'de yeni il binasının açılışını yaptı.

Binali Yıldırım Tunceli'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Binali Yıldırım, Tunceli Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. 

AK Parti iktidarında yapılan terörle mücadele faaliyetleri sayesindeTunceli'de terörden eser kalmadığını belirten Yıldırım, "Eğitim, sağlık ve hayatın birçok alanında hak ettiği hizmeti vaktinde alamadı. Peki burada yaşayan buna müstahak mı? Burada ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran, ocağını tüttüren, ecdadının, atasının, dedesinin hatıralarını yaşatan vatandaşlarımıza bu reva mı, elbette değil. Bu coğrafyanın 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her karışına ayak basacağız, her yerinde var olacağız, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracağız, terörün kökünü kazıyacağız. Yaptık mı, şimdi Munzur'un dağlarında çiçekler açıyor mu, Munzur'un dağları şenlendi mi, Munzur'un ovaları, dereleri şırıl şırıl akıyor mu, akın akın insanlar gelip ziyaret ediyor mu? Daha çok gelecek." dedi.

"TUNCELİ'YE TERSİNE GÖÇ BAŞLADI"

Tunceli'ye son 2 yılda tersine göç başladığını anlatan Yıldırım, can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde insanların durmadığına dikkati çekti.

Öte yandan, düzensiz göçmen konusuna da değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Efendim niye göçmenler, sığınmacılar burada? Bu insanlar, durup dururken rahatını bozmak için mi geldi? Kim vatanını, evini, barkını, hatıralarını terk edip başka yere gider? Ancak can güvenliği olmayanlar gider. Dolayısıyla sığınmacılar, mülteciler deyince aklı izan ile hareket etmek lazım. İnsafla hareket etmek lazım. Biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek, dönmeye de başladı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarını da bunun için yaptık. Niye sınırlarımızın güneyinde 900 kilometrelik bir alanda terör odaklarını daha sınırlarımıza gelmeden temizledik?"

AK Parti'nin göçmeleri yurtlarına gönderecek 8 aşamalı projesiyle ilgili bilgi veren Yıldırım,  Suriye’deki iç savaştan canını kurtarmak için gelen sığınmacılara evler, okullar yaptıklarını ve oraya yerleştirdiklerini ifade ederek, sığınmacıların güvenli bir şekilde hayatlarının devam etmesini sağladıklarını belirtti.

"KARADENİZ'DE 45 YILLIK ENERJİ STOĞU VAR" 

Ayrıca, Karadeniz'deki doğal gaz arama çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, 540 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu belirttiği çalışmalara dair, şu bilgileri verdi:

"Bu daha başlangıç, arkası da gelecek. Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip. Büyük bir servetin üzerindeyiz ve Karadeniz'in sahili boyunca büyük enerji yataklarına sahibiz. İşte bunlar Türkiye'nin gelecekteki mukayese üstünlüğüdür. Bunu bilenler, Türkiye'nin bu gücünü görenler, 'ne yapalım edelim de ülkeyi istikrarsız hale getirelim' bunun planlarını tek tek uygulamaya çalışıyorlar. Biz de 20 yıldır bu mücadeleyi beraber veriyoruz."

Yıldırım, konuşmaların ardından parti yeni il binası ve Memur-Sen hizmet binasının açılışlarını gerçekleştirdi. 

Bakmadan Geçme